Samfund

Flygtningechef: Sænk lønnen til flygtninge

- Sæt lønnen ned og få flere flygtninge i job. 

Sådan lyder forslaget fra Dansk Flygtningehjælp, som i tirsdagens udgave af Børsen slår alarm over, at mange flygtninge ikke har en ordentlig tilknytning til det danske arbejdsmarked.

- Der skal være en periode, hvor arbejdskraften skal gøres billigere for arbejdsgiverne, indtil det stemmer igen efter et år eller to.

- Jeg vil ikke definere ordningen, men problemet er super klart, og hvis ikke arbejdsmarkedet bliver enige om en løsning på det her område, så kommer der ikke nogen løsning, siger Andreas Kamm, direktør for Dansk Flygtningehjælp, til Børsen.

25.000 nye i job

Frem mod 2020 kommer der omkring 25.000 flere indvandrere og flygtninge i den arbejdsdygtige alder ud på jobmarkedet, viser tal fra Danmarks Statistik. 

Det får Dansk Flygtningehjælp på banen.

- Det er ikke lykkedes at gøre arbejdskraften attraktiv nok for arbejdsgiverne. Jeg kan ikke entydigt svare på, hvordan man gør det, men jeg opfordrer entydigt arbejdsmarkedets parter til at se på, hvad man kan gøre for at få flygtninge og indvandrere hurtigere og bedret integreret på arbejdsmarkedet, siger Andreas Kamm til Børsen.

Hos Enhedslisten er man meget uenige i udmeldingen fra Dansk Flygtningehjælps udmelding.

Partiets social dumping-ordfører, Finn Sørensen, mener ikke, at det er lønnen, der holder flygtningene fra arbejdsmarkedet, og samtidig påpeger han, at det kan skade integrationen:

- Jeg forstår slet ikke, at Andreas Kamm, som jo er repræsentant for Dansk Flygtningehjælp, kan komme med sådan et forslag. For det vil jo modvirke integration. Det vil give rigtig dårlig integration, hvis det er sådan, at flygtningene kommer ind på arbejdspladserne og reelt fungerer som løntrykkere. Så får de jo ikke et ligeværdigt forhold to kollagerne. Man risikerer jo, at der bliver set lidt skævt til dem, fordi de går og trykker lønnen. Det er en rigtig dårlig idé, siger Finn Sørensen til TV 2.

Hør Andreas Kamm præcisere sin udmelding over for TV 2 NEWS i toppen af artiklen.