65-årig mor efter familiekonflikt: Jeg var hunderæd for at miste min datter

Se mere i lørdagens 19 Nyheder

Det er ikke mere end et halvt år siden, at de ikke kunne tale sammen - og næsten heller ikke være i samme rum. En mor på 65 og hendes datter på 40.

- Det var meget smertefuldt, det var meget sorgfyldt, og jeg var rigtig bange for, at vi aldrig ville finde hinanden igen, fortæller Birthe Maria Berglys, der er mor til Annia Mathorne.

Adskillige år med adskillige konflikter, der stammede fra barndommen, havde nemlig fået datteren, Annia, til helt at bryde kontakten til sin mor fire år tidligere. Men da Birthe Maria Berglys tog initiativet til en forsoning gennem en konfliktmægler, takkede Annia Mathorne alligevel ja.

- Det er enormt anstrengende, når familien ikke kan sammen. Om det er skænderier ved familiekomsammen eller bare dårlig stemning, så er det en kæmpe lettelse af slippe for. Ikke mindst også for børnenes skyld, siger Annia Mathorne.

Og de er langt fra ene om at have haft et brud tæt på i familien. Hver femte dansker i øjeblikket er i et brud med et eller flere nærtstående familiemedlemmer, viser en ny Megafonmåling. Og hver fjerde dansker har været i et familiemæssigt brud, men er siden blevet forsonet – præcis som Annia Mathorne og Birthe Maria Berglys.

Tog kun tre timer

Det krævede kun et enkelt møde med en konfliktmægler, og tre timer efter var kontakten etableret.

- Det var ikke fordi, jeg sagde noget nyt, men mægleren var i stand til at oversætte, det jeg sagde, så min mor kunne forstå, hvad jeg mente. Det var en kæmpe gave, lyder det fra den 40-årige terapeut.

I dag er de enige om, at de ikke længere taler om barndommens konflikter, og på den måde er de ved at finde hinanden igen.

- Vi har et forhold, som jeg har ønsket mig. Vi kan tale sammen om de gode hverdagsting, og vi kan glæde os til at opleve ting sammen, fastslår Annia Mathorne, og Birthe Maria Berglys supplerer:

- Jeg er lykkelig for at have fået min datter igen, også selvom det ikke er ukompliceret. Det tager tid at genvinde tilliden til hinanden, slutter hun.

Se mere i lørdagens 19 Nyheder