Samfund

Opfordrer til livsfarlig chikane af cyklister på Facebook: Stop dem med en stålwire

Spænd en stålwire ud mellem to solide træer en halv til en hel meters højde over jorden. Så stopper man de mountain-bike cyklister, der kører i private skove og får dem til at søge andre steder hen.

Sådan opfordrer P. fra Silkeborg i en kommentar i en tråd i en lukket Facebook-gruppe. TV 2 skrev i går om Brian Kristoffersen fra Assens, der brækkede kravebenet efter han med 40-45 kilometer i timen at være kørt ind i en ledning der var spændt ud på en mountain-bike sti i Assens.

- Hvis et barn var kørt ind i ledningen med høj hastighed, kunne det have ramt med halsen, og så havde det været livsfarligt, sagde politiassistent Carsten Møllegaard fra lokalpolitiet i Assens til Dagens.dk. Det er lokalpolitiet i Assens, der jagter gerningsmanden, som kan risikere op til otte års fængsel, hvis han bliver anholdt.

Men det forhindrer ikke P. i at opfordre til chikane.

- Cykelbøller på mointanbikes, der ikke vil modtage en venlig henvendelse om at skrubbe ud af privat-ejede skove og lejede jagt-arealer stopper man kun med en stålwire spændt godt ud mellem to solide træer på tværs af cykelsporet - selvfølgelig ikke i en højde, hvor cyklisten kan komme alvorligt til skade - men i en halv til en hel meters penge over jorden - man kan også grave et hul på en halv meters dybde og camouflere det med et par grene, også seriøst effektivt....så finder de hurtigt et andet sted at terrorisere...barskt men desværre nødvendigt for at undgå mountain bikeres i vores private skove og på jagtarealerne, skriver P. i en kommentar i den lukkede Facebook-gruppe.

TV 2 har været i kontakt med P. for at få en forklaring på opfordringen i Facebook-gruppen. Han bad os ringe tilbage senere.

Men overfor TV 2 vurderer vagtchef Kjeld Nedergaard, Midt- og Vestjyllands Politi, at P.'s opfordring i Facebook-opdateringen er ulovlig.

- Det kan få frygtelige konsekvenser at spænde sådan en wire ud. Jeg vil umiddelbart vurdere at opfordring til at gøre det er ulovlig, siger Kjeld Nedergaard til TV 2.

Han oplyser, at Midt- og Vestjyllands politi nu tager sagen op.

- Vi opretter en sag og lader anklagemyndigheden vurdere om der er kan blive tale om strafferetlig forfølgelse, siger Kjeld Nedergaard til TV 2.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK

I en lukket Facebook-gruppe bliver der delt livsfarlige metoder til at stoppe mountainbikeryttere i skovene. Metoderne er især farlige for børn.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Thursday, May 14, 2015