Samfund

Hyggetur forvandlet til mareridt: Kvinde kaldte Tinas søn mongol

I skrivende stund er TIna Bojesens opslag, hvori hun beskriver den ubehagelige oplevelse, delt mere end 43.000 gange på facebook. Facebook / Tina Bojesen

- Du skal overhovedet ikke tale til mine børn, hvis du ikke kan tåle mosten, må du jo holde mongolbarnet hjemme.

Sådan lød det ubehagelige udbrud ifølge Tina Bojesen rettet imod hende, da hun lørdag var ude for at handle med sine fire børn i Kvickly i Holstebro. 

Den 28-årige Tina Bojesen forklarer, at den grimme besked kom fra en kvinde og mor til to drenge, der begge havde grinet og peget fingre ad Tina Bojesen ældste søn.

Tinas søn lider af Tourette Syndrom, og han har på det seneste haft mange tics, hvor han ryster på hovedet, hvilket også skete imens de var ude at handle.

- Vi står og kigger ned i kølediskene, og så kan jeg se, at de to drenge bryder ud i grin og kigger over mod os. De peger efter min søn og siger, at han ser dum ud, og at han ligner en mongol. Jeg siger ligeså stille til dem, at det ikke var pænt sagt, og at han ikke kan gøre for det, fortæller Tina Bojesen til TV 2.

Herefter kiggede de to drenges mor straks på Tina, og afleverede altså den sårende kommentar til Tina, der chokeret hastede ned mod kassen, for at komme ud af supermarkedet.

- Jeg reagerede overhovedet ikke, det var en totalt uvant situation for mig. Jeg troede, at jeg ville møde en forstående mor. Det eneste jeg tænkte på var bare at komme ud derfra. Tårene sad lige på kanten, og jeg skulle bare skærme min søn for denne kvinde, siger hun.

Da Tina og familien kom hjem, skrev hun et opslag om episoden på sin facebook-side, der i skrivende stund er delt mere end 43.000 gange.

Her skriver hun blandt andet henvendt til kvinden: 

Behøver jeg sige at jeg havde en meget ulykkelig søn?!?? Jeg har ikke lavet andet end at kompensere for DIN fejl hele dagen. Jeg har grædt og LOVET min søn at det ALDRIG kommer til at ske igen. Men ved du hvad?!? Jeg er bange for at møde en som dig igen. Jeg vil opfordre dig til at søge noget hjælp, både dig selv og dine drenge skal have hjælp.

Tina Bojesen fortæller, at oplevelsen har påvirket hendes søn meget.

- Han var ked af det og uforstående og spurgte hvordan en voksen kan tale sådan. Han er vant til børn, der siger sådan noget, men han var meget rystet og ked af, at en voksen kunne finde på at sige sådan noget. Det havde han ikke oplevet før.

Hun håber, at den ubehagelig kvinde har set oplevelsen og fortryder sin handling.

- Jeg er bitter over, at hun kunne finde på at sige sådan noget. Men egentlig synes jeg også, det er synd for hende, at hun ikke kan rumme andre mennesker, der er anderledes. Jeg håber heller ikke, at nogen af hendes børn nogensinde får et handicap eller en anden skade, for det tror jeg ikke, hun vil kunne rumme, siger Tina Bojesen.

Er du kvinden, som Tina Bojesen omtaler, vil TV 2 meget gerne i kontakt med dig. Du kan skrive til cato@tv2.dk.