Samfund

Stor politi-razzia: Hold nu til højre for h.......

Vejdirektoratet og politiet løfter fra mandag morgen og en uge frem en pædagogisk pegefinger til alle de bilister, der danderer den i overhalingsbanen og forpester tilværelsen for de travle trafikanter.

"Hold til højre, så kommer vi alle nemmere frem", lyder budskabet i kampagnen, der skydes i gang med sammen med en landsdækkende politirazzia særligt rettet mod de sløve trafikanter.

- Vi har lavet kampagnen både på grund af sikkerhed, men også fordi vi skal udnytte motorvejen bedst muligt, så vi alle kommer hurtigere og sikrere frem. Vi bruger rigtig mange ressourcer på at vedligeholde vejnettet, og så er det også vigtigt, at vi udnytter kapaciteten bedst muligt, forklarer Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af trafiksikkerhedsafdelingen hos Vejdirektoratet.

Kampagnen bliver fulgt til dørs af en pædagogisk video, der viser, hvordan man opfører sig på motorvejen, så færrest muligt bliver forsinket eller ender i autoværnet.

For mens problemet ikke er nyt, så er der opstået endnu flere farlige situationer i takt med udvidelserne af motorvejene omkring København og Vejle.

- Vejdirektoratet modtager ofte mails fra folk, der synes, det er et stort problem, og det er ikke blevet mindre af, at vi har bygget tresporede motorveje, hvor det føles dejligt at ligge i det midterste spor. Det betyder, at der er rigtig mange muligheder for at overhale indenom, og det skaber mange farlige situationer, forklarer Marianne Foldberg Steffensen.

Hvis man forbryder sig mod de gældende regler på motorvejen, nøjes bilister, der bliver fanget i overhalingsbanen, ikke med en løftet pegefinger. I stedet vil de blive vinket til siden og præsenteret for en bøde på 1.000 kroner.

Fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter er man enige i, at der skal sættes fokus på bilister, der driver den af i overhalingsbanen, og derfor vil politiet være massivt til stede på motorvejene fra mandag morgen.

- Det er nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen i uge 18, siger Jørn Pakula Andresen, som er vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet har lavet en række korte videoer, der enkelt forklarer, hvordan du kører fri for bøder.

Du kan se dem herunder: