Nyt ulvefund: Nu går det stærkt med bestanden i Danmark

- Nyd synet, og bak så lige så stille baglæns ud. Det vil være den klogeste reaktion, hvis man skulle møde et ulvekobbel i naturen, forklarer en da

- Nyd synet, og bak så lige så stille baglæns ud.

Det vil være den klogeste reaktion, hvis man skulle møde et ulvekobbel i naturen, forklarer en dansk ekspert.

Og muligheden for at møde et ulvekobbel i den danske natur rykker stadig nærmere.

I dag kom nemlig nyheden om, at det nu er fastslået med 100 procent sikkerhed, at der lever mindst én hunulv i Danmark. Tidligere har man kun konstateret omstrejfende hanulve, men nu er der altså med sikkerhed også hunulve. Og så er næste skridt uundgåeligt unger og derefter ulvekobler, forklarer Thomas Secher, der er inspektør på Naturhistorisk Museum.

- Det kan være, der løber en drægtig hunulv rundt i Danmark nu og snart får sat nogle hvalpe. Det betyder, at vi har en god chance for at den danske ulvebestand bliver væsentligt forøget i løbet af meget kort tid, siger Thomas Secher.

Ud fra erfaringer fra Tyskland gætter han på, at vi i Danmark kan komme op på måske ti ulvekobler, bestående af syv-otte ulve hver, samt nogle strejfende enkeltindivider.

Indtil videre er ulvene kun observeret i Jylland, men han forventer, at de efterhånden vil brede sig til resten af landet:

- Vi ved, at de kan svømme over vandområder på flere kilometer, så teoretisk er der ikke noget til hinder for, at de kan krydse Lillebælt. Dertil kommer så, at det jo ikke kan udelukkes, at vi får en isvinter på et tidspunkt. Så I kan ikke vide jer sikre ovre på øerne, siger han.