Samfund

Ny tendens: Kvinder vil hellere være stærke end tynde

Et nyt kvindeideal er tilsyneladende på vej. I stedet for at være tynd, handler det nu om at være stærk og veltrænet – og måske endda lidt uperfekt.

Den måske mest ekstreme del af denne nye styrke-bølge hedder bikini-fitness, hvor kvinder træner meget hårdt flere gange om ugen for at få muskler og smukke kroppe.

En af dem er Sylvia Katharine Engel, der både er diætist og underviser i bikini-fitness og samtidigt stiller op i konkurrencer i den specielle sport:

- Jeg bliver aldrig tilfreds. Lige meget hvor meget min sixpack er perfekt, eller jeg har opnået at komme på scenen og have den rigtige bikini på og føle at poseringen var perfekt. Men det bliver aldrig godt nok, siger hun.

En ekspert på området, chefredaktør på bladet ”I Form” Karen Lyager Horve, har tydeligt mærket det nye kvindeideal. Selvom hun mener, at det for de fleste kvinder slet ikke er så ekstremt som for dyrkerne af bikini-fitness:

- Det nye ideal er måske ikke lige så ekstremt som bikini-fitness, men et fokus på styrke er helt klart på vej frem. Særligt er der kommet fokus på, at kvinder skal være markerede. Det har magasinet blandt andet mærket ved, at læserne ikke længe vil have tynde, benede modeller på forsiden, men stærke kvinder. Almindelige kvinder også er begyndt at styrketræne mere. Og på en klog måde. De fleste gør det ikke for at se ud på en bestemt måde. De gør det fordi det er sundere – meget sundere end at være slap og tynd, siger Karen Lyager Horve.

Samtidigt siger hun, at kvindeidealet efter hendes mening er blevet mere rummeligt, hvor kvinder eksempelvis viser uperfekte billeder af dem selv frem på sociale medier.

- Mange mener det er godt at lægge billeder op af uperfektheder, deller, brede hofter og den slags, som man gik og skjulte for få år siden. Vi er blevet mere liberale over for hvordan kvinder må se ud, naturlige og også meget gerne med muskler, siger chefredaktør Karen Lyager Horve.