Amerikansk medie hylder Danmark: Alt andet blegner ved siden af

Hvis du ikke allerede er stolt af at bo i Danmark, så har du nu muligheden for at sende fædrelandskærligheden i vejret. Og så er der faktisk ikke engang tale om nationalpatriotiske navlepillere, der føler trang til at hylde andedammen. Nej, den ubetingede kærlighedserklæring kommer såmænd fra det store udland.

Det er den amerikanske mediegigant Buzzfeed, der har præsteret en ganske ukritisk og svært begejstret billedbåret artikel med hele 37 grunde til at elske Danmark.

Og der er altsĂĄ ikke bare tale om pæne ord, men om en Amorpil direkte op i de lyserøde skyer med en højt hævet piedestal som skydeskive.     

- Danmark er et fantastisk land, det ved vi jo godt selv. Men du skal ikke særlig langt væk, før kendskabet til Danmark er forsvindende lille. Så når et medie som Buzzfeed med mere end 200 millioner følgere laver en billedserie, der fokuserer på vores fantastiske natur, vores miljøbevidsthed, arkitektur og innovation – kort sagt alt det skønne, som Danmark har at tilbyde, så er det da en gave, siger viceadministrerende direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson til tv2.dk.

Professor: Ingen garanti for turist-storm

Faktisk er kærligheden til Danmark i artiklen så høj, at der rundes af med en advarsel om at tage hertil. Hvis man gør det, vil alle andre steder nemlig blegne ved siden af det danske eventyrland. Om artiklen vil få endnu flere turister til at strømme til Danmark, er der dog ingen garanti for, mener professor Can-Seng Ooi fra CBS, der forsker i branding og turisme.

- Det er selvfølgelig positivt for Danmarks generelle image, og artiklen vil skabe en "awareness" om Danmark hos folk nu og her, siger han og tilføjer, at artiklen næsten er "for positiv" til ikke at være en bestillingsvare.

- Det er jo et relativt ensidigt glansbillede, der tegnes, men det er de fleste nok i stand til at gennemskue. Derudover er der rigtig mange faktorer i spil, nĂĄr folk skal vælge rejsemĂĄl sĂĄsom timing, økonomi med videre, siger professoren, der dog erkender, at billedmaterialet i artiklen til en vis grad taler for sig selv, selvom det er nøje udvalgt.  

Den gavmilde forfatter af artiklen (der bor i New York, men faktisk er fra Frankrig, red.) har gang i den helt romantiske malerpensel og hylder blandt andet vores cykelkultur, blandingen af historiske og topmoderne bygninger, Christania, Lego, Tivoli, de vilde kyststrækninger med mere.

Så hvis du har lyst til at gå på weekend med en god nationalfølelse, kan du svælge i de smukke billeder og ord om Danmark i artiklen lige her.

Også den armerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har valgt at dele historien på sin officielle facebookprofil: