Busselskab efter gidselbeskyldning: Chaufførens reaktion alt for voldsom

16x9
Denne besked stod uden på bussen, da Fady Allan stod ud Foto: Fady Allan / Facebook

Efter onsdagens mærkværdige historie om Fady Allan, der af en buschauffør i København blev beskyldt for at være gidseltager, kommer busselskabet Movia

Efter onsdagens mærkværdige historie om Fady Allan, der af en buschauffør i København blev beskyldt for at være gidseltager, kommer busselskabet Movia nu med en undskyldning til passageren.

- Vi er blevet klogere siden i går, og vi har været ude med en stor undskyldning til Fady. Det er en kedelig sag, og den burde ikke have udviklet sig til det, den gjorde. Vi vil også godt undskylde til de andre 15-20 passagerer, det gik udover, lyder det fra centerchef i Movia, Søren Englund.

Sagen drejer sig om Fady Allan, der ikke havde mønter nok til en billet til buslinje 5A og derfor skyndte sig at bestille en sms-billet på sin telefon.

- Jeg siger til chaufføren, at billetten kommer lige om lidt, og præcis mens jeg siger det, så kommer billetten faktisk ind på telefonen. Men chaufføren vil ikke se den, fortalte Fady Allan onsdag til TV 2.

I stedet slukkede chaufføren motoren og sagde, at han ville ringe til politiet. Fady Allan havde sin billet, og følte derfor ikke han gjorde noget galt, så han fortsatte ind i bussen og satte sig ned.

Dette fik dog ikke chaufføren til at køre videre.

- I stedet sagde han over bussens højtaleranlæg, at jeg holdt passagererne som gidsler. Nogle grinte, mens andre kiggede på mig, og spurgte om det var rigtigt, fortalte Fady Allan.

Søren Englund fra Movia mener, at chaufførens reaktion var langt over stregen.

- Jeg synes ikke, det er noget, der berettiger den reaktion, Fady fik ud af det. Så operatøren Keolis, hvor chaufføren er ansat, tager en samtale med chaufføren, og vil desuden præcisere overfor de andre chauffører. Vi tror på, at det varer længe, inden vi får sådan en situation igen, siger han.

Efter Fady Allan og bussens andre passagerer steg ud af bussen, så de til deres overraskelse, at chaufføren havde skrevet ”Politi Hjælp Politi” på siden af bussen, som det også fremgår af billedet øverst i artiklen.

- Det er en meget voldsom reaktion for en busbillet, tilkendegiver Søren Englund, der forklarer at den funktion kun skal bruges i rigtige nødsituationer.

Fady Allan er dagen derpå tilfreds med Movias undskyldning.

- Den er godkendt, og mere beder jeg ikke om, siger han til TV 2, men udtrykker dog håb om, at chaufføren tager ved lære af episoden.

- Ligegyldigt om chaufføren har haft en dårlig dag eller ej, så var det ikke okay. Han skal måske overveje, om han bør have et job, hvor han har med mennesker at gøre, siger Fady Allan.