Samfund

Måling: Stort flertal vil beholde dronning Margrethe på tronen

Størstedelen af den danske befolkning mener, at dronning Margrethe skal forblive på tronen. Således er der kun 18 pct., der mener, at dronningen bør trække sig nu. Det viser en måling fra Megafon.

Samtidig mener 73 pct., at kronprins Frederik ville være godt eller meget godt egnet til at være regent, hvis han skulle overtage tronen i dag.

Målingen kommer i forbindelse med dronningens 75 års fødselsdag. I morgen onsdag bliver dronningen fejret af det officielle Danmark med en gallamiddag på Christiansborg Slot.

Og torsdag på selve fødselsdagen står hele dagen i fødselsdagens tegn med først morgenvækning klokken 9.00 på Fredensborg Slot.

Torsdag klokken 12 viser dronningen sig på balkonen på Christian VII's Palæ på Amalienborg, hvor hun vinker til de fremmødte sammen med hele den kongelige familie.

Herfra skulle regentparret efter planen tage en karettur gennem byen til Københavns Rådhus klokken 12.30, hvor parret også her vil vise sig på rådhusets balkon.

Dagen afsluttes med endnu en festmiddag om aftenen - denne gang på Fredensborg Slot.

I sidste uge blev dronningen fejret i Aarhus. Festen i Aarhus skulle sikre, at den 75-års fødselsdag ikke blev en ren københavnerbegivenhed.

Dronningen har ofte understreget sin nære tilknytning til Aarhus, hvor hun studerede som ung og siden har tilbragt utallige ferier på Marselisborg Slot, ligesom hun er protektor for flere store kulturinstitutioner som Festugen, kunstmuseet Aros og Moesgaard Museum.