Malthe kræver 48 mio. i erstatning i USA: - Jeg er klar til kamp

Det førte til stor omtale herhjemme, da den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i USA sidste sommer blev anklaget for pædofile overgreb.

Det førte til stor omtale herhjemme, da den danske pædagogstuderende Malthe Thomsen i USA sidste sommer blev anklaget for pædofile overgreb. Sagen faldt med et brag i efteråret, og nu kræver danskeren en stor erstatning.

Malthe Thomsen har nu indgivet et erstatningskrav mod politiet og anklagemyndigheden i New York på syv millioner dollar, hvilket svarer til cirka 48 millioner kroner.

- Det kan godt være, det bliver lidt ubehageligt at tage derover igen, men det bliver trods alt på en noget sjovere baggrund end det har været før i tiden, siger Malthe Thomsen til TV 2.

Han føler sig da også klar til at tage til New York igen på trods af sagen.

- Det synes jeg, jeg er klar til. Jeg har både gode venner og en stærk familie til at hjælpe mig igennem det, siger Malthe Thomsen til TV 2.

Malthe Thomsen var som følge af mistanken mod ham en overgang varetægtsfængslet. Fængslingen skyldtes blandt andet, at Malthe Thomsen over for politiet havde erkendt sig skyldig i den rejste sigtelse.

Men tilståelsen var aflagt på baggrund af en langvarig afhøring, hvor danskeren følte sig presset, og han endte med at trække tilståelsen tilbage.

Beskyldningerne mod danskeren stammede fra en kvinde, som havde arbejdet sammen med ham i den børnehave, hvor de påstået forurettede børn gik.

Men politiet og anklagemyndigheden formåede ikke at tilvejebringe nogen form for bevis mod Malthe Thomsen, og myndighederne valgte derfor i november at lade sagen falde.

Det er den danske advokat Jane Fischer-Byrialsen, der fører sagen for Malthe Thomsen i New York.

- I USA er det ulovligt at beskylde nogen offentligt sådan noget grove ting som de ikke har gjort, så det er en civil erstatningssag mod hende også, siger Jane Fischer-Byrialsen til TV 2.

Erstatningskravet er på i alt syv mio. dollars, svarende til cirka 48 mio. kroner.

- Det handler om alle omkostninger under retssagen, hotel, lejlighed, rejser, svie og smerte, det psykiske traume og to uger i fængsel, siger Jane Fischer-Byrialsen, der regner med, der går et stykke tid inden der kommer svar på erstatningskravet.

- Nu har byen og deres advokater 60 dage til at svare, som regel beder de om mere tid, vi har nok et svar om tre måneder, siger Jane Fischer-Byrialsen.

Ud over erstatningskravet har Malthe Thomsen ifølge DR Nyheder også rejst et krav, som i fremtiden skal tvinge politiet i New York til at videofilme den fulde afhøring af en mistænkt.

Afhøringen af Malthe Thomsen blev kun delvist filmet. Det var den del, hvor tilståelsen faldt. En fuld optagelse ville ifølge danskeren have vist, hvordan hans tilståelse blev affødt af det pres, som politiet lagde på ham.