Samfund

Stem her: Hvilken aprilsnar var årets sjoveste?

Det er 1. april og dermed den dag på året, hvor flere aviser vanen tro forsøger at snyde dig til at tro på alverdens mærkelige historier. TV 2 giver dig dagen igennem overblikket HER. Ude til venstre i artiklen (nederst hvis du er på mobil) kan du stemme på den aprilsnar, som du synes er den sjoveste.

Ifølge Ekstra Bladet kan man i dag afsløre, at prinsgemalen i fremtiden vil pryde de nye 20-kroner, som Danmarks Nationalbank sender i cirkulation 16. april i anledning af dronningens 75-års fødselsdag.

Regeringen og Folketinget plejer at give monarken en gave og 'denne gang har dronningen helt usædvanligt bedt om, at hendes mand bliver portrætteret på de nye 20'ere i stedet for hende selv', skriver avisen. Dronningen håber dermed at kunne få lidt fred i familien, konstaterer Ekstra Bladet.

BT skriver, at filminstruktøren Ole Bornedal er hyret til at stå i spidsen for en ny, stor tv-serie efter succesen med "1864".

Den nye dramaserie udspiller sig i året 1286 og handler om det berømte drab på den danske konge Erik Klipping. Serien er en gave fra DR til seerne i anledning af medievirksomhedens 90-års fødselsdag.

Berlingske har også en stor nyhed i dagens avis - nemlig at DBU er gået i gang med at finde en afløser for fodboldlandsholdets træner, Morten Olsen, og alt tyder på, at det bliver en kvinde, som flere kvindeorganisationer længe har ønsket.

- Vi kan ikke se nogen som helst grund til, at der ikke skulle være en kvindelig landstræner for herreholdet, siger direktør i Kvinfo, Nina Groes, til Berlingske.

Herudover kan Politiken fortælle, at Dansk Sprognævn overvejer at gøre det valgfrit at bruge den engelske metode eller danske metode til at angive tusinder og decimaler. Overvejelsen kommer i kølvandet på kommedebatten. 

- Vores indledende undersøgelser har vist, at der ikke blot er usikkerhed i brugen af kommaer i sætninger, men også når det gælder tal, forklarer nævnets direktør, Sabine Kirchmeier-Andersen.

Apple køber Samsung

Netto afslører i dag et nyt tiltag, som betyder, at du fra sommeren 2015 kan få leveret dine dagligvarer med drone. Det nye tiltag betyder blandt andet, at der vil blive etableret droneplatforme på alle Netto-bygninger, så varerne flyves direkte fra din lokale Netto. 

Boligsiden.dk har nu lavet et Ulveindex, der viser, at ulve i nærområdet trækker boligpriserne ned, skriver de. Ifølge Boligsiden er der ingen tvivl om, at ulven bliver et vigtigt parameter for boligpriserne i fremtiden.

- Vi har oprettet Boligsidens Ulveindeks, hvor vi løbende holder aktuelle salgspriser op i mod ulveobservationer i området. Det er vigtigt at følge med i ulvens direkte påvirkning af boligmarkedet, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

For de Samsung-glade er der desuden dårligt nyt. Telepristjek.dk kan nemlig afsløre, at Apple køber Samsung, hvilket betyder, at Apple nu trækker samtlige Samsung-telefoner ud af det danske marked og derefter fordobler prisen på de nyeste iPhones. 

Også Danmarks Radio er med på legen. De skriver, at værten Mads Steffensen fra det populære radioprogram Mads & Monopolet smider høretelefonerne til sommer. Dog behøver de mange fans ikke blive alt for kede af det - programmet fortsætter nemlig med Mads Steffensens bror ved roret og i den forbindelse skifter programmet navn til Palle & Panelet. 

Også JUST EAT har været kreative og giver sig nu i kast med datingmarkedet. Det sker med en ny funktion på deres app, som betyder, at hvis to personer i nærheden af hinanden bestiller samme pizza, smørrebrød eller sushi, så er der et match. 

'Vores udviklere har arbejdet på app’en dag og nat, og i dag lancerer vi endelig initiativet, som skal fungere som en kærkommen pendant til de mere traditionelle dating tilbud,' siger Peter Tranberg fra JUST EAT.

Penge-droner i luften

Også Saxo Bank-direktør Lars Seier tilslutter sig koret af humoristiske aprilsnar-udøvere. Således oplyser Lars Seier Christensen Holding A/S, at selskabet har budt en ukendt sum penge for overtagelse af Det Konservative Folkeparti. 

'Efter vores succesfulde og af pressen veldokumenterede køb af Liberal Alliance, udvider vi nu aktiviteterne på dette marked. Vi er især tiltrukket af den monopolsituation, vi forventer at kunne opbygge over de kommende år. I modsætning til de fleste andre markeder, er der kun 179 licensierede aktører her. Det burde være muligt at kontrollere på langt sigt', udtaler en entusiastisk Lars Seier.

Han er ikke den eneste i bank-verdenen, der afslører nyheder i dag.

Således har Danske Bank offentliggjort deres nyeste tiltag KontantDronen, som betyder, at man nu kan gå ind i Mobilepay-app'en på sin telefon, bestille et kontantbeløb og så kommer der simpelthen en drone flyvende med beløbet. Ikke dårligt. 

Bibliotek tilbagekalder 50 Shades of Grey

Også Aalborg Bibliotekerne har forsøgt at fuppe danskerne i dag. På bibliotekernes hjemmeside skrev de, at de tilbagekaldte alle udgaver af 50 Shades of Grey udlånt i marts måned, da laboratorietest har påvist klamydiabakterier over grænseværdien på bøgerne.

Uddannelsesorganisationen Education First annoncerede, at man vil arrangere sprogrejser til Jylland for at komme de mange sproglige misforståelser mellem særligt københavnere og sønderjyder til livs.

I Radio24syv kunne lytterne i dag høre, at Gimi Levakovic, den selvbestaltede "sigøjnerboss", vil gøre karriere i politik og stille op for Uffe Elbæks parti Alternativet.

Har du selv fået lyst til at narre nogen, kan du her finde lidt inspiration. 

Artiklen opdateres løbende