Samfund

Venstre: Selvfølgelig skal der være elefanter i dansk cirkus

Elefanter, søløver og zebraer skal fortsat være at finde i landets cirkustelte.

I hvert fald hvis det står til Venstre, som dermed er lodret uenig med Dyrenes Beskyttelse, der kræver et totalforbud mod vilde dyr i omrejsende cirkusser.

- Det er et populistisk slag i luften, og vi har i Venstre ingen planer om at forbyde vilde dyr i cirkusser i Danmark, siger Erling Bonnesen, dyrevelfærdsordfører for Venstre.

- For det første handler det om ret få dyr, og for det andet er jeg overbevist om, at de danske cirkusser allerede sørger for, at dyrene har det godt, siger han.

Hvis dyrene ikke havde det godt, ville cirkusserne ikke kunne lave gode forestillinger med dem, mener Venstres ordfører.

Men den opfattelse er ifølge Dyrenes Beskyttelse udtryk for en udbredt misforståelse.

Organisationen mener, at man sagtens kan sende en elefant i manegen, selvom den ikke trives. For dårlig dyrevelfærd betyder ikke nødvendigvis, at dyrene bliver trodsige.

Venstre har dog tiltro til, at cirkusbranchen passer på sine dyr. Et totalforbud mod vilde dyr vil være overflødigt, og de eksotiske dyr hører hjemme i manegen, mener partiet.

- Selvfølgelig skal der stadig være elefanter i danske cirkusser, siger Erling Bonnesen.

Der er allerede forbud mod at at bruge en række dyr i cirkus, mens det er tilladt at holde elefanter, søløver og zebraer. Men ingen dyr, der hører hjemme på savannen, i regnskoven eller i havet, skal bruges til cirkusunderholdning, mener Dyrenes Beskyttelse.

Den omskiftelige tilværelse er stressende for cirkusdyrene, og de har for lidt plads at boltre sig på, mener dyreværnsorganisationen.

Derfor har Dyrenes Beskyttelse sat en underskriftindsamling i gang i håb om at få sit krav om et forbud mod vilde cirkusdyr igennem.