Krigen på landevejen: Hver tredje motionscyklist føler sig utryg

Trafikkulturen mellem motionscyklister og bilister er i den seneste tid blevet værre, ifølge FDM (Forenede Danske Motorejere) og DCU (Dansk Cykle Union).

På de danske landeveje udspiller der sig en krig mellem de to trafikantgrupper, oplever begge forbund.

I en undersøgelse blandt 3.000 bilister og motionscyklister, udført af FDM, mente fire ud af ti ikke, der bliver vist nok hensyn på vejene, mens hver fjerde selv har oplevet vejvrede.

Det har fået FDM og DCU til at reagere, og de har derfor nedsat en erfarings-gruppe, sammen med Sikker Trafik, Dansk Cyklistforbund, DGI og Dansk Atletikforbund, for at forbedre forholdende.

Undersøgelsen viste også, at hver tredje motionscyklist føler sig utryg, og halvdelen af motionscyklisterne har oplevet vejvrede og chikane på landevejene.

På bilisternes side irriteres 65 procent over, at cyklisterne ikke overholder færdselsloven. Over halvdelen af bilisterne irriteres yderligere af, at cyklisterne kører to og to eller i et større felt og fylder for meget på vejen.

Det første skridt FDM og DCU vil tage for at afhjælpe problemet, er oplysnings- og kampagneaktivitet rettet mod de to grupper.

Har du været ude for ubehagelig opførsel i trafikken eller har du billeder af farlige situationer? Så tip os gerne.