Samfund

Ulv løs i Kolding: Har dræbt tre rådyr nær boligområde

I løbet af den seneste måneds tid er tre rådyr blevet fundet dræbt i Kolding, og fredag morgen slår Kolding Kommune fast, at de er blevet dræbt af en ulv.

Ulven er således kommet til byen, tæt på beboelse, og befinder sig nu ikke længere kun i landområderne. De døde rådyr blev alle fundet i og omkring Kolding Skov, der løber fra udkanten af byen og hele vejen ind i centrum, hvor den kaldes Marielundskoven.

- Det er første gang i Danmark, at en ulv kommer så tæt på midtbyen. Det er sikkert en enlig ulv, der strejfer rundt og så er den kommet til byen og har spist lidt, imens den har været her, siger Mette List, biolog i Kolding Kommune.

Marielundskoven bruges af mange borgere til at gå ture og andre aktiviteter, og skoven ligger tæt på både banegård, sygehus, beboelse og børnehaver.

Borgmester i Kolding, Jørn Pedersen siger til TV 2:

- Det er mærkeligt, at en ulv har fundet ind så tæt på byen, men det er da spændende, at vi kan have en ulv rendende, uden at der er nogen, der har set den.

Det er DNA-tests foretaget af Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE), Aarhus Universitet, der har bevist, at der er tale om en ulv. Det vides endnu ikke, om det er samme ulv, der har været på spil.

Mette List er overrasket over opdagelsen.

- Det kommer bag på os, at en ulv har jaget i en så bynær skov, hvor der færdes mange mennesker. Vores teori var, at rådyrene var blevet dræbt af løsgående hunde, men nu har DNA-analyserne gjort os klogere, siger biolog Mette List.

Før DNA-prøverne lød det således fra kommunen:

- Jeg betragter det som usandsynligt, at en ulv skulle jage i en bynær skov, hvor der færdes mange mennesker, men det er vigtigt, at vi finder ud af, hvad der har taget livet af rådyrene, og det kan DNA-prøverne hjælpe os med at få fastslået, sagde afdelingsleder Martin Sejersgaard-Jacobsen fra Kolding Kommune til Ugeavisen.dk den 13. marts.

Herunder ses et kort over hvor de dræbte rådyr blev fundet.

Har du oplevet noget, der kunne være relateret til en ulv i dit nærområde i Kolding eller et andet sted, så skriv til os i formularen nedenunder eller til mail-adressen 1234@tv2.dk.