Hadefulde ytringer: - Derfor politianmeldte jeg 100 personer

”Skyd de forbandede muslimer” og ”Skaf mig en panserværnsraket og et raketrør, så skal jeg påtage mig at bombe moskeen”.

”Skyd de forbandede muslimer” og ”Skaf mig en panserværnsraket og et raketrør, så skal jeg påtage mig at bombe moskeen”. Sådan lød to grove danske ytringer i en række af slagsen rettet mod muslimer på Facebook efter terrorhandlingerne i Paris i januar.

Det blev for meget for Sylwia Siv, der blev så stødt over udmeldingerne, at hun meldte over 100 personer til politiet. Og nu har Østjyllands Politi så indledt en storstilet efterforskning (den hidtil største om hadefulde beskeder, red.), hvor mere end 40 opslag og kommentarer skal granskes.

-Tonen begyndte at dreje sig til noget, som jeg bestemt ikke brød mig om. Jeg havde ikke regnet med, at politiet ville tage sagen op, men det er jeg jo glad for, at de har gjort, siger Sylwia Siv, der er født i Silkeborg og konverterede til Islam som 16-årig.

I Østjyllands Politi siger advokaturchef Torben Thygesen, at det er for tidligt at sige, om det bliver rejst sigtelse mod én person eller flere, men:

- Ordlyden i nogle af kommentarerne har en karakter, som betyder, at der kan rejses sigtelse. Vi skal nu finde ud af hvilken hensigt, man har haft, siger han.  

Nu indledes efterforskningen altså så. Og den usædvanlige sag kan komme til at danne præcedens, siger Vibeke Borberg, som er forskningschef i medieret.  

- Hvis sagen kommer for retten og politiet finder, at der er grundlag for at rejse tiltale, så vil den vise os, hvad man kan tillade sig på Facebook, siger hun.

Se hele indslaget om sagen fra 19 NYHEDERNE på TV 2 fredag aften ovenfor.