Samfund

Skal Danmark indføre et forbud mod ultratynde modeller?

I kølvandet på Cover-gate indførte den danske modebranche et charter, der skulle holde branchen væk fra at bruge meget tynde piger. Charteret skal også holde modebranchens image i top og sikre, at modebranchen ikke fremelsker et usundt kvindeideal, men i Frankrig er de gået endnu længere.

Her vil politikerne forbyde ultratynde modeller. Artiklen skabte stor debat på TV 2 Nyhedernes Facebook-side, hvor der var delte meninger om, hvorvidt de danske politikere skulle indføre en lov mod at bruge for tynde piger i modebladene.

Debatten har været delt i to poler, men de mest likede kommentarer er dem, som ikke mener, at Danmark skal indføre et forbud:

Helene Lindeberg Nej! Ligesom der heller ikke skal forbydes ekstremt fede modeller! Lad det være op til folks egen dømmekraft hvad de trykker...og hvad de køber!

Ludvig Henriksen Hvorfor? Fordi de gør det i Frankrig? Men nej, det skal ikke forbydes. Jeg kan godt selv finde ud af hvad jeg gider kigge på eller ej, det behøver staten ikke at fortælle mig. Desuden hvis ultratynde modeller forbydes, så skal vi vel heller ikke have lov til at kigge på tykke piger, eller piger med fregner og rødt hår eller hvad nu staten kunne finde på at forbyde. Jeg ved godt det handler om signalet til modeverdenen og det er ikke er okay at bruge anoretikere, men hey, det behøver jeg ikke et forbud for ikke at kigge på, jeg kan godt tænke selv, det behøver staten ikke at gøre for mig. Ingen forbud tak.

Glenn Halfdan Nielsen Det er ved at være ret populært at lovgive sig ud af alting i stedet for at lade folk tænke selv...

Danskerne delt i to

Helene, Ludvig og Glenn giver udtryk for den holdning, som har den største opbakning på Facebook, men der er bestemt også andre brugere, der mener, at den danske regering burde overveje at indføre en lov, der beskytter de alt for tynde piger i modebranchen.

Lis Lavmand Larsen Absolut. Desværre er det jo ikke alle, der kan "styre" det og de ikke bare ligner syge piger. De ER syge.

Judith Nielsen der bør være en international lov regel der sætter alder, højde og kilo skema for at en model kan arbejde lovligt. Alt andet er udnyttelse af unge mennesker, som ikke har lært at sige fra.

Helle Mikkelsen JA det er absolut på tide der bliver gjort noget.  Ingen skal bilde mig ind, at disse ultra tynde modeller er sunde og raske! De viser tydelige tegn på spiseforstyrelser? Lad os få nogle normalt størrelses modeller som alle kan forholde sig til!

På tv2.dk har vi haft en afstemning, hvor vi har spurgt vores læsere om de mener, at Danmark skal indføre et forbud. 

Resultatet viser, at danskerne er delt i to lejre. Debatten gløder stadigvæk, og du kan give din mening til kende i nedenstående Facebook-opdatering.