Samfund

Udskældt Hizb ut-Tahrir-formand: Jeg skal bare sætte plankeværk op

Beboerforeningen Islandshøjparken i Nivå har valgt en ny formand, der har tilknytning til den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir.

Den nye formand, Omar Saads, formandsskab bliver mødt med skepsis fra flere beboere, som nogle mener, kom i stand under kuplignende forhold.

Omar Saad, der blev valgt i starten af februar, siger, at hans politiske tilknytning ikke får indflydelse på hans virke i foreningen.

- Der burde slet ikke være nogen bekymringer. Mine politiske holdninger har intet at gøre med, om jeg skal sætte et plankeværk op eller reparere en dør. Jeg har nogle politiske holdninger, men nu er jeg gået ind som formand i en bestyrelse – og så arbejder jeg som en formand. En formand laver administrativt arbejde, og et har ikke noget at gøre med mine politiske holdninger, siger Omar Saad i dag til TV 2.

Hvad er det primært for nogle opgaver, du har tænkt dig at gøre noget ved som formand?

- Jeg vil gøre det til et bedre sted. Udvide faciliteterne der er her. Jeg vil prøve at gøre mit bedste for at varetage beboernes interesser og imødekomme deres ønsker, lyder det fra den nye formand.

Valget af bestyrelsen til en beboerforening foregår typisk på demokratisk vis. Når du samtidig er med i en forening, der vil afskaffe demokratiet, kan du så ikke forstå, at der er en vis bekymring for, om du vil tage hensyn til alle - eller kun til din egen gruppe?

- Jeg har ikke noget imod, at man bliver stemt ind som repræsentant og jeg vil selvfølgelig prøve at være alles stemme. Det jeg har et problem med i et demokrati, er lovgivningen, ikke at man bliver valgt ind af beboerne. Så jeg laver noget administrativt arbejde, som jeg er valgt til af beboerne. Det ser jeg ikke noget problem i, lyder det fra Omar Saad.