Samfund

Kirsten og Bitten nedstemt i Nivå: - Pludselig væltede det ind med fremmede

Omar Saad er ny formand for beboerforeningen i Islandhøjparken i Nivå, og det er noget, der skaber utilfredshed og utryghed for to tidligere bestyrelsesmedlemmer. For Omar Saad har også tilknytning til organisationen Hibz ut-Tahrir, hvilket er med til at gøre pensionist Kirsten Kragh, der har siddet to år i bestyrelsen, usikker:

- Det, synes jeg, er meget utrygt. Jeg bryder mig ikke om det. Han går ikke ind for demokrati. Jeg har set Youtube-videoer med ham, hvor det er dundertaler, han står og taler til de langskæggede mænd som sidder i moskeen og unge mennesker. Jeg har en mistanke om, at han måske vil indoktrinere de unge mennesker heroppe, men det kan jeg jo ikke udtale mig om, siger hun.

Selv siger Omar Saad, at hans politiske holdninger ikke vil få nogen betydning for virket som formand for beboerforeningen. Og så har han sagt til beboerne, at han vil kæmpe for minoriteter. Men det mildner ikke utrygheden, der også er hos et andet tidligere bestyrelsesmedlem og pensionist, Bitten Larsen:

- Jo, det er han jo (demokratisk valgt, red.), for det er jo alle de fremmede, der har valgt ham ind. Vi er kun 30 procent danskere heroppe. Det hele kom bag på os, for vi sad og kiggede, og lige pludselig så væltede det ind med alle de der fremmede mennesker, og det har de gjort tre gange før, og så var vi klar over, at det var galt, siger hun men tilføjer, at de selvfølgelig vil respektere den demokratiske beslutning, selvom Hizb ut-Tahrir ikke går ind for demokrati:

- Det har vi også tænkt os at gøre, men vi er bare nervøse for at det ender oppe i Kokkedal, og vi har sat så mange ting i gange, og det er synd for børnene, og det er jo for børnenes skyld, siger Bitten Larsen.

Samme tvivl er der hos Kirsten Kragh, der dog erkender, at hun ikke kender Omar Saad personligt:

- Jeg kender ikke specielt meget til personen, jeg ved hvem familien er, men personligt kender jeg ham ikke. Jeg kan heller ikke direkte vide, hvorfor han gerne vil være formand,. Han stod og sagde, at han vil arbejde for alle minoriteter herude, men det tvivler jeg meget stærkt på, at han gerne vil gøre, siger hun.

Omar Saad, siger i dag til TV 2, at hans politiske tilknytning ikke får indflydelse på hans virke i foreningen.

- Der burde slet ikke være nogen bekymringer. Mine politiske holdninger har intet at gøre med, om jeg skal sætte et plankeværk op eller reparere en dør. Jeg har nogle politiske holdninger, men nu er jeg gået ind som formand i en bestyrelse – og så arbejder jeg som en formand. En formand laver administrativt arbejde, og et har ikke noget at gøre med mine politiske holdninger, siger Omar Saad.

TV 2 har forgæves forsøgt at få flere af de nuværende bestyrelsesmedlemmer i tale.