Samfund

Fie fra Badehotellet: Se hendes vilde teatereksperiment

- Alle tager selfies og brander sig selv på de sociale medier, så det er meget moderne at være narcissist. Det er så vigtigt at være noget og at blive til noget, at mange unge er enormt stressede.

Den siger den 24-årige skuespiller Rosalinde Mynster, der ellers selv har gjort sig Danmarksberømt som en ung, flink pige fra de gode, gamle dage. Nemlig i rollen som den søde køkkenpige Fie i TV2’s dramaserie ”Badehotellet”.

Men som dramatiker har Rosalinda Mynster i morgen premiere på et meget moderne teaterstykke om unge kunstnere og deres desperate forsøg på at få anerkendelse fra publikum.

Hun har skrevet teaterserien ”De Resistente” til Teater Tugt, og i morgen får første del premiere.

Spillestedet er ganske usædvanligt, nemlig en villa på Østerbro i København, hvor skuespillerne spiller i flere af husets rum – og publikum sidder på gulvet midt i det hele.

- Publikum kommer til at sidde på gulvet og nærmest ”forstyrre” scenen. Nogle gange skal skuespillerne også ud til siden, og så bliver de nødt til at skubbe til publikum: ”Jeg skal forbi”, fortæller Rosalinde Mynster.

Fra de sidste prøver på

”De Resistente” handler om nogle overlevende unge, efter en virus har udslettet næsten hele verdens befolkning. De unge, der er flyttet sammen i villaen, er alle sammen selvrealiserende kunstnere – og nu venter de bare på et publikum, der kan bekræfte dem.

-J eg har kigget på den måde vi er super-individualister på i min generation. Det er noget vi er blevet opdraget med. Det har lidt ”amerikansk Drøm” over sig: ”At du kan blive lige den du vil være” og ”Du kan blive til lige hvad du vil” og ”Du er speciel og unik”, siger Rosalinde Mynster.

Teaterserien som form er et forsøg på at overføre TV-serien til teatret. Første episode spiller i denne weekend, og derefter følger anden og tredje episode i april og maj. Hvis alt går vel, så fortsætter serien med flere episoder i efteråret.

Teater Tugt: ”De Resistente” Premiere på første episode: Fredag 6/3 kl 20:00 Instruktør: Nynne Roberta Pedersen Dramatiker: Rosalinde Mynster. Spillested: KW3 (Krausevej 3, Østerbro, København)

Den søde Fie fra Badehotellet - alias skuespilleren og dramatikeren Rosalinde Mynster