Samfund

Beboer om ny Hizb ut-Tahrir-formand: Han har et hjerte af guld

Beboerforeningen Islandshøjparken i Nivå har valgt en ny formand, der har tilknytning til den islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir.

Den nye formand, Omar Saads, formandsskab bliver mødt med skepsis fra flere beboere, som nogle mener, kom i stand under kuplignende forhold.

Ikke alle beboere mener dog, at den nye formands tilknytning til Hizb ut-Tahrir er et problem.

- Jeg kender ham personligt, og har kendt ham i rigtig mange år. Han er en rigtig god mand, der har hjertet med sig i alle handlinger. Jeg har ikke noget dårligt at sige om ham, siger Tito Carmona, der bor i området.

Han er sikker på, at Omar Saad bliver en god formand.

Hvad tænker du om de mennesker, som er bekymrede for, hvad han er for en?

- Jeg synes, de burde sætte sig ned og tage en snak med ham. Måske lære ham at kende, i stedet for at dømme ham ud fra noget, de har hørt. Omar er en rigtig god mand med et hjerte af guld, siger Tito Carmona til TV 2.

Også Mahmoud Sara har kun roser tilovers for den nye formand for beboerforeningen.

- Hans politiske holdning har ikke noget med måden, han styrer det her boligområde at gøre. Så længe han styrer det ordentligt, og folk lever godt, og det hele kører, så er der ikke noget problem. Ligesom den gamle, tidligere bestyrelse. Vi spurgte ikke, om de støtter nazister – bare de kunne finde ud af at køre stedet ordentligt.

- Nej, det tror jeg ikke, for nu kender jeg godt Omar, og jeg har respekt for ham, jeg har aldrig set noget dårligt fra ham, men at der skal ske noget, det tror jeg ikke, jeg tror kun, at det bliver godt herude i Islandshøjparken.

Omar Saad, siger i dag til TV 2, at hans politiske tilknytning ikke får indflydelse på hans virke i foreningen.

- Der burde slet ikke være nogen bekymringer. Mine politiske holdninger har intet at gøre med, om jeg skal sætte et plankeværk op eller reparere en dør. Jeg har nogle politiske holdninger, men nu er jeg gået ind som formand i en bestyrelse – og så arbejder jeg som en formand. En formand laver administrativt arbejde, og et har ikke noget at gøre med mine politiske holdninger, siger Omar Saad.