Samfund

Stor boligforening får formand fra Hizb ut-Tahrir

En stor boligforening i Nivå nord for København har fået en formand, der er aktivt medlem af den islamiske forening Hizb ut-Tahrir.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selv siger den nyvalgte formand, Omar Saad, at han sagtens kan adskille de to roller:

- Jeg stillede op til formand, fordi jeg blev opfordret til det af mange beboere, og jeg vil arbejde for, at folk føler sig godt tilpas og er glade for at bo i Islandshøjparken. Min politiske holdning har ikke noget med sagen at gøre, og får ingen indflydelse på arbejdet som formand, siger Omar Saad til Frederiksborg Amts Avis.

Han er tidligere blevet kendt for at tale mod ytringsfrihed og for et islamisk kalifat som politisk endemål. Ifølge Kirstine Sinclair, der forsker i Hizb ut-Tahrir, ønsker gruppen at afprøve, om deltagelse i beboerdemokrati og foreningsdemokrati kan give den en ny politisk platform.

- Det er et paradoks, for selv om man er medlem af Hibz ut-Tahrir, kan man godt have rimelige synspunkter om husleje og sige andre fornuftige ting, men den bagvedliggende ideologi vil ikke det bedste for flertallet, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Omar Saad blev valgt i februar som formand for boligforeningen Islandshøjparken med 384 lejligheder. En af bestyrelsens første beslutninger er at opsige Frelsens Hær fra et lejemål i et beboerlokale. Forklaringen er, at bestyrelsen ønsker, at lokalet skal være til rådighed for beboerne og ikke lejes ud til en udefrakommende organisation.