Samfund

Imam: Mange flere som Omar i de danske fængsler

Tilføjet 20.2: Mohamed Abdou har trukket sine udtalelser om Omar Abdel El-Hussein tilbage. - Jeg har forvekslet ham, siger han. Læs mere her.

I regeringens oplæg, der blev præsenteret torsdag, er der nye initiativer til at forebygge radikalisering. Og det er nødvendigt, siger imam Mohamed Abdou, for der er der er mange flere med ekstreme holdninger som weekendens gerningsmand.

Mohamed Abdou er fængselsimam i statsfængslet i Ringe. Det var her den 22-årige terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein sad varetægtsfængslet i længere tid i 2014, mens han ventede på sin dom for et voldeligt overfald.

- De unge har et had mod samfundet. De tænker ikke ordentligt. De hader bare samfundet her. Og på nogle tidspunkter kan de blive lokket af nogen, der f.eks. siger: ”Kom og lav et eller andet”. Det er chancen for at få hævn, siger imamen til TV 2.

Mohamed Abdou har stået for fredagsbønnen i mange københavnske moskeer, og han har som imam i fængslet et stort kendskab til de unge og deres tanker.

- Der er nogen i alle fængsler, der er ekstremister. De venter bare på, at de bliver frie, så laver de et eller andet.

- Der er også mange ting, der bliver sagt i fængslet. Men jeg vil ikke fortælle om det. Men nogle af de unge er meget farlige, lyder det fra Mohamed Abdou.

Fængselsimamen nåede at have omkring 10 samtaler med gerningsmanden bag weekendens attentater.