Samfund

Unge fjerner blomster fra drabssted

Hætteklædte unge mennesker har fjernet lys og blomster fra den terror-mistænktes drabssted på Svanevej i København. 

De unge har fjernet blomsterne, mens de forklarer, at de er "brødre" til den 22-årige dræbte Omar El-Hussein. De unge siger, at det ikke er muslimsk tradition at lægge blomster for de døde. 

TV 2s reporter på stedet, Lisbeth Davidsen har forsøgt at få de unge i tale, men reaktionen er; Ingen kommentarer. Forstår du ikke dansk?

- De synes, den unge mand for tidligt er blevet udråbt til terrorist og gerningsmand, før man egentligt har klare beviser. De opfatter det danske samfund som værende diskriminerende overfor muslimer. De siger, at hvis man har mørkt hår og hedder Muhammed, så kan man ikke få arbejde. Man bliver i det hele taget holdt udenfor, fortæller Lisbeth Davidsen. 

En anden person, som Lisbeth Davidsen har talt med, har udtalt, at manden, som blev dræbt foran synagogen lørdag aften, hans lig blev dækket til med et hvidt klæde, mens denne mand fik lov at ligge til åbent skue for alle og enhver. 

- Det læser de som en klar forskelsbehandling på, hvis en jøde dør og en muslim dør. De synes, der er noget meget paradoksalt i dækningen. Hvis muslimer bliver slået ihjel, hører man intet om det. Men hvis det er jøder, der bliver dræbt, så hører man om det med det samme, siger Lisbeth Davidsen. 

Politiet er også talstærkt til stede på sidelinjen, mens blomsterne er blevet fjernet, men poltiet har ikke grebet ind. 

Siden råbte de unge mænd i kor: Gud er stor - på arabisk, inden de forsvandt rundt om hjørnet. 

De unge har i stedet for blomsterne sat en hvid seddel op, hvorpå der står: 

- Må Allah være nådig med dig. Hvil i fred. 

22-årige Omar El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet tidligt søndag morgen på Svanevej på Nørrebro i København. Politiet formoder, at han står bag terrorangrebet på Krudttønden og på den jødiske synagoge i Krystalgade. Terrorangrebet kostede to civile livet og sårede fem betjente. 

Siden har folk lagt blomster ved de to steder, hvor terrorangrebene fandt sted, men også på Svanevej, hvor Omar El-Hussein blev dræbt. Flere politikere har udtrykt sig uforstående overfor, at folk lægger blomster på Svanevej.