Mindst 30.000 stod skulder ved skulder på Østerbro

Mandag aften var mere end 30.000 danskere samlet på Østerbro i København for at mindes ofrene fra weekendens skudattentater i København, hvor to civil

Mandag aften var mere end 30.000 danskere samlet på Østerbro i København for at mindes ofrene fra weekendens skudattentater i København, hvor to civile blev dræbt og fem betjente blev såret

Også i mange andre byer i både Jylland, på Fyn og på Sjælland var der mindehøjtideligheder med masser af fremmødte.

TV 2 fulgte dog især begivenheden i hovedstaden tæt med reportere i marken. Her var statsminister Helle Thorning-Schmidt, den franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, og Københavns overborgmester, Frank Jensen, blandt andre på talerstolen. Se hele programmet her

Tv2.dk livebloggede fra mindehøjtidelighederne. Læs bloggen, hør talerne og de mange reaktioner nedenfor. 

Ét billede kan sige mere end 1000 ord, lyder et gammelt mundheld, der passende kan bruges om dette foto fra Østerbro i aftes, hvor omtrent 30.000 mennesker stimlede sammen ved en mindehøjtidelighd for terrorofrene
Ét billede kan sige mere end 1000 ord, lyder et gammelt mundheld, der passende kan bruges om dette foto fra Østerbro i aftes, hvor omtrent 30.000 mennesker stimlede sammen ved en mindehøjtidelighd for terrorofrene Foto: Scanpix