Samfund

- Hvis man tegner profeten med en bombe, fortjener man at dø

- Hvis man tegner profeten med en bombe på hovedet, så fortjener man at blive slået ihjel. Så krænker man 1,5 millarder mennesker. Så siger man, det er ytringsfrihed. Men når en bror lægger en smiley på Facebook, så er han terrorist, og han skal i fængsel. Det er jo ikke fair på nogen måde. 

Sådan siger den unge mand Abdullah mandag aften på Svanevej i København, efter at såkaldte "brødre" til den dræbte formodede gerningsmand Omar El-Hussein ryddede hans drabssted for blomster. 

Han var ven med den dræbte Omar El-Hussein og beskriver ham som en stille og rolig person, der var interesseret i boksning. "En god person". 

- Jeg er glad for, at han er i paradis nu. Det er sørgeligt, det der er sket. Når I snakker med mig, vil jeg gerne have et budskab frem. Og det er, at folk skal ikke tro, vi er terrorister. Nej, men når vi bliver angrebet, så skal vi forsvare os selv. Og sådan er det bare.

- Han har prøvet at dræbe ham tegneren, fordi tegneren har krænket vores profet. Tidligere i historien så prøvede nogen i Frankrig at lave satire på profeten. Det er alvorligt, fortsætter Abdullah. 

Den tegner, som Abdullah refererer til er svenskeren Lars Vilks, som har afbilledet profeten Muhammed som hund. Han deltog i debatmødet under titlen "Kunst, blasfemi og ytringsfrihed" i kulturhuset Krudttønden lørdag eftermiddag, før det blev afbrudt af skud gennem facaden.