Charlie Hebdo-ansat: - Vi er alle danskere

16x9
Patrick Pelloux taler efter terrorangrebet pĂĄ Charlie Hebdo Foto: Scanpix

- Vi er alle danskere.  SĂĄdan lyder det nu fra en af tegnerne fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo, efter lørdagens attentatforsøg i Københa

- Vi er alle danskere. 

Sådan lyder det nu fra en af tegnerne fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo, efter lørdagens attentatforsøg i København. Det skriver The Local.

- De angreb en tegner og derfor ogsĂĄ Frankrig. Vi mĂĄ bekæmpe fascisme for enhver pris. Vi er alle danskere i aften, siger Charlie Hebdo-skribenten Patrick Pelloux til nyhedsbureauet AFP.  

Pelloux var selv til stede, da to attentatmænd angreb Charlie Hebdo 7. januar og dræbte 12 personer, hvilket blev startskuddet til tre dages terror i Frankrig. Pelloux ankom til Charlie Hebdo tre minutter efter skyderiet fandt sted. 

- Det er forfærdeligt, fordi det kun er en mĂĄned efter angrebet i Paris. Det bringer al det slemme tilbage. Dette bekræfter det, andre har sagt, at fundamentalistiske fascister har kastet sig ud i en krig mod kultur, siger Patrick Pelloux og opfordrer tegnere til ikke at udøve selvcensur pĂĄ grund af frygt. 

- Vi mĂĄ stĂĄ fast og ikke være bange, siger han. 

En civil mand blev dræbt og tre betjente blev sĂĄret under angrebet, som fandt sted pĂĄ Krudttønden omkring kl. 16 lørdag eftermiddag.