Samfund

Charlie Hebdo-ansat: - Vi er alle danskere

- Vi er alle danskere. 

Sådan lyder det nu fra en af tegnerne fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo, efter lørdagens attentatforsøg i København. Det skriver The Local.

- De angreb en tegner og derfor også Frankrig. Vi må bekæmpe fascisme for enhver pris. Vi er alle danskere i aften, siger Charlie Hebdo-skribenten Patrick Pelloux til nyhedsbureauet AFP.  

Pelloux var selv til stede, da to attentatmænd angreb Charlie Hebdo 7. januar og dræbte 12 personer, hvilket blev startskuddet til tre dages terror i Frankrig. Pelloux ankom til Charlie Hebdo tre minutter efter skyderiet fandt sted. 

- Det er forfærdeligt, fordi det kun er en måned efter angrebet i Paris. Det bringer al det slemme tilbage. Dette bekræfter det, andre har sagt, at fundamentalistiske fascister har kastet sig ud i en krig mod kultur, siger Patrick Pelloux og opfordrer tegnere til ikke at udøve selvcensur på grund af frygt. 

- Vi må stå fast og ikke være bange, siger han. 

En civil mand blev dræbt og tre betjente blev såret under angrebet, som fandt sted på Krudttønden omkring kl. 16 lørdag eftermiddag.