Samfund

Isbjørnen Ivan fik kærligt knus af konen

En længere ferie for isbjørnen Ivan sluttede i går mandag, da han blev fragtet hjem til Københavns Zoologiske Have fra Skandinavisk Dyrepark på Djursland, hvor han har opholdt sig det sidste halve års tid.

I dag, tirsdag, blev Ivan så genforenet med sin partner, Noelle. Og gensynsglæden var stor, da de to mødtes igen i morges kort før klokken 10.

- Da Ivan og Noelle så hinanden igen, så snusede de lige lidt til hinanden, og efter 10 minutter kunne vi lukke dem ud i det store anlæg, hvor de normalt er sammen. Faktisk vil jeg sige, at det gik bedre, end vi havde forventet, siger Lars Holse, som er områdeleder i Københavns Zoologiske Have, til tv2.dk.

- Hvis der havde været tale om en ny isbjørn, så ville det nok ikke være gået så glat. Så skulle bjørnene nok have brugt lidt mere tid på at se hinanden an, og få etableret en hierakisk orden. Sådan et møde kan godt se voldsomt ud, når der er tale om et rovdyr som isbjørnen. Men det var der slet ikke tale om her, siger Lars Holse.

Håber på familieforøgelse i 2015

Ivan og Noelle har gået sammen i Københavns Zoologiske Have siden 2007, hvor Ivan kom til Danmark fra Moskva. Noelle har boet i Københavns Zoo siden 2005, hvor hun kom hertil fra en italiensk safaripark.

Ivans tur hjem til København tog cirka fire timer, og gik efter omstændighederne godt.

- Det er jo selvfølgelig altid noget af en opgave at flytte et 800 kilo tungt rovdyr i en bil, men Ivan tog det godt, og var ikke urolig eller aggressiv under hjemturen, siger Lars Holse, som tilføjer at der ikke er planer om at sende Ivan på flere ferier i den nærmeste fremtid.

Københavns Zoologiske Have håber nemlig på, at Ivan og Noelle vil parre sig, så haven kan få isbjørneunger i 2015.

Ivan var sendt på ferie i Skandinavisk Dyrepark fordi anlægget, hvor isbjørnene normalt går, er blevet ombygget og renoveret. Men Ivans besøg i Jylland faldt også kærkomment sammen med, at Noelle var drægtig og derfor lidt pirrelig, når det kom til Ivans tilstedeværelse. Desværre kom der ingen unger ud af graviditeten.