Anonymous lammer IS: Har hacket 800 Twitter-konti

Hackergruppen Anonymous siger, at den har hacket op mod 800 Twitter-konti, der tilhører terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Derudover skulle 12 Facebook-sider og mindst 50 mailadresser være hacket, fordi de menes at have forbindelse til IS. Det skriver CNN.

Anonymous erklærede IS krig i januar med en video på YouTube, hvori hackerne truede med at spore og nedlægge terrorgruppens hjemmesider og netværk på de sociale medier.

I en ny video offentliggjort fredag, gentog Anonymous advarslen til IS: ”I vil blive behandlet som en virus, og vi er kuren. Vi ejer internettet”.

CNN har tjekket en række af de Facebook-sider og Twitter-konti, der skulle være angrebet. Alle er ude af drift. Enkelte IS-konti ser dog stadig ud til at være aktive.

Anonymous er de senere år blevet berygtede - især efter angreb på regeringer, større virksomheder og organisationer.

Hackergruppens krig mod IS blev indledt i kølvandet på det blodige angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 personer blev skudt og dræbt af to radikaliserede brødre.

”Vi, Anonymous i hele verden, har besluttet at føre krig mod jer terrorister”, lød det fra hackergruppen efter angrebet i januar.