Samfund

Nybroe forsvarer sig: Her er svarene på "karaktermordet"

Journalisten Jeppe Nybroe svarer nu på den kritik, som kom frem, da Weekendavisens Adam Holm i fredags anmeldte Nybroes bog om sin tid som gidsel i Libanon, "Kidnappet – i islamisternes fangehul".

Søndag kaldte Nybroes forlægger, Jakob Kvist fra People's Press, angrebet på Nybroe "et karaktermord".

Nu besvarer Nybroe kritikpunkterne et for et i en pressemeddelelse, han har sendt ud mandag eftermiddag. Blandt andet forklarer han, hvorfor hans brystkasse var tydeligt solbrændt efter 28 dage som fange - et af Adam Holms mange spørgsmål til bogen.

- Betyder det mon, at Holm rejser tvivl, om jeg har været kidnappet? Eller at solbadning var del af mit fangenskab? Som det fremgår af bogen har jeg i knap to år op til min kidnapning boet i Libyen og Libanon, begge lande meget solrige. Jeg bliver nemt solbrændt. Måske det kan forklare det solbrændte bryst, skriver Nybroe.

En anden af Adam Holms undringer går på Nybroes velplejede negle på bogens forsidebillede. Billedet blev taget, mens Nybroe var gidsel.

- Kidnapperne besluttede, at jeg skulle “pyntes op” på dette foto, så jeg blev bedt om at vaske ansigt, hår og skæg og klippe mine negle.

- Er der nogle “generende uklarheder” i, hvordan kidnapperne tænker og handler her? Ja, og jeg kan ikke forklare endsige forstå alt – om noget af – hvad der foregik i disse mænds hoveder.

Bortset fra Adam Holms anmeldelse i Weekendavisen har "Kidnappet - i islamisternes fangehul" høstet forholdsvis pæne anmeldelse i de danske medier.