Samfund

14 MF'ere vil mødes med Dalai Lama

Mens regeringen foreløbig ikke har planer om at mødes med Dalai Lama, så tropper 14 folketingsmedlemmer op, og det betyder at syv af Folketingets otte partier er repræsenteret ved et mødet Tibets buddhistiske leder, når han senere på ugen lægger vejen forbi København.

Det er Støttekomiteen for Tibet, der oplyser at i alt 14 medlemmer af Folketinget mødes med Dalai Lama,  når han torsdag sætter fødderne i Bella Center på Amager.

 Regeringen har ikke nogen planer om at mødes med Dalai Lama - det sker med den begrundelse, at den ikke har modtaget en anmodning om at deltage i mødet.

 Til gengæld tropper fire menige folketingsmedlemmer fra regeringspartierne op: Tidligere minister Mette Gjerskov (S) og hendes partifæller Yildiz Akdogan og Ane Halsboe-Jørgensen. Også de Radikales Zenia Stampe vil være med, oplyser støttekomiteen.

 Enhedslisten stiller med fire personer med politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen i spidsen, mens SF har to medlemmer med.

 Fra oppositionen møder Venstres Jakob Ellemann-Jensen, ligesom også de Konservatives Lars Barfoed samt Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen og værdiordfører Pia Kjærsgaard vil være med. Kun Liberal Alliance har ingen folketingsmedlemmer med.

 Regeringen holder fast ved, at man først vil drøfte en eventuel deltagelse i mødet med Dalai Lama med Folketingets partier, hvis og såfremt man da skulle modtage en forespørgsel fra lamaen.

 Der er ingen bestemt dagsorden for mødet, som har til formål at give de folkevalgte en mulighed for at orientere sig om Tibets situation og stille spørgsmål til Dalai Lama.