Samfund

Jagten på identitetstyve intensiveres

Titusindvis af danskere oplever hvert år, at deres cpr-nummer bliver stjålet og brugt til at købe ind på kredit. Indtil videre har den eneste løsning for ofrene været at skifte nummeret helt ud, men ifølge Jyllands-Posten mandag skal et nyt register dog løse problemet på en mindre omfattende måde. Inden udgangen af 2015 vil det nemlig være muligt at spærre sit cpr-nummer på samme måde som et stjålet dankort.

- Hvis det lykkes, får gerningsmændene ikke ret mange penge ud af identitetstyveri. På den måde forestiller vi os, at vi kan få kvalt denne her type forbrydelse, siger Kim Aarenstrup, centerchef ved Rigspolitiets Cyber Crime Center, til Jyllands-Posten.

 Registret skal bære navnet "Stop-id-tyven", og meningen er, at butikker og udlånsvirksomheder skal kunne slå personer op på deres cpr-numre i det nye register, inden de giver lov til at købe på kredit.

- Registret modtages med begejstring fra flere sider, men initiativet kan dog ikke stå alene mod de magtfulde it-kriminelle, lyder det.