Samfund

Nyt koncept: Vil du låne tøj til dine børn?

Med kampagnen 'Danmark uden affald II' opfordrer miljøminister Kirsten Brosbøl til, at danskerne bliver bedre til at dele boremaskiner, babytøj og meget andet med venner og naboer, da det både er til gavn for miljøet og pengepungen.

Ifølge beregninger, som rådgivervirksomheden NIRAS har lavet for Miljøministeriet, kan man eksempelvis spare omkring 13.000 kroner, hvis man i løbet af sit barns første leveår kun køber en tredjedel selv og låner sig til resten.

En af dem, der allerede er gået skridtet videre og er i gang med at implementere dele-tanken, er Vigga Svensson, som tidligere har drevet en børnetøjsvirksomhed. 

Med sit nye brand VIGGA er hun klar med et koncept, hvor hun gør det muligt for forældre at købe et tøj-abonnement til børnene, så de slipper for at trave gågaderne tynde med et glødende dankort i baglommen.

- Børn vokser rigtig hurtigt i starten, og derfor er vi forældre nødt til at købe nyt børnetøj hele tiden. For at løse det problem - for det er problem, at man bruger utrolig mange ressourcer og penge på tøj, der bliver brugt meget lidt - så handler det ikke kun om at lave et bæredygtigt produkt, men også at lave en bæredygtig måde at bruge det på.

'En af dem, der har købt et abonnement, er højgravide Krista Bella Hulten, der er mor til fire - snart fem.

- Jeg vil selvfølgelig også gerne selv ud og købe lidt, for det er jo også rigtig sjovt og hyggeligt, men jeg synes, det er dejligt, at basisgarderoben er på plads, siger hun til TV 2 NEWS.