Samfund

Pegida i Aarhus lukker: Modstanden er for stor

Den islamkritiske Pegida-bevægelses afdeling i Aarhus lukker. Det meddeler Pegida Aarhus mandag aften på Facebook.

- Det er med kæmpe bitterhed I stemmen at jeg må lukke ned for pegida Aarhus og dermed også mandags demonstrationer. Jeg må sande at modstanden er for stor i århus. den store misforståelse i pressen gør at mange ikke tør støtte op om os, står der på Facebook-siden.

En identisk besked kan man finde på Daniel Holms Facebook-side. Han har været arrangør af Pegida-demonstrationerne i Danmarks næststørste by.

Den seneste skulle være afholdt mandag aften, men blev aflyst da for få mødte op, skriver Daniel Holm som kommentar til sin statusopdatering.

- Problemet er at folk ikke dukker op til demonstrationerne idag var vi 8 mødt op så vi bad de 2 flinke politi folk om at afblæse demoen, skriver han.

- Pegida Aarhus har nu arrangeret 3 demoer den første kom der 32 den næste 12 og idag 8, skriver han lidt længere nede.

Pegida er imod ekstremistisk islam og er startet i Tyskland, men har senere spredt sig til andre lande. De første Pegida-demonstrationer i Danmark blev afholdt i slutningen af januar i København, Aarhus og Esbjerg.

Ifølge politiets vurderinger har der ved hver demonstration været flere tilmeldte til de moddemonstrationer, der hver gang har foregået sideløbende. Ved den første Pegida-demonstration i Aarhus var der, fiølge politiet, omkring 300 ved moddemonstrationen.