Samfund

’Bokseren fra Birkerød’ dræbt i Ukraine

Dansk-tjetjeneren Isa Munajev, der også var kendt som ’Bokseren fra Birkerød’, er blevet dræbt i det østlige Ukraine. Det bekræfter foreningen Frit Kaukasus til TV 2 NEWS, mens en talsmand fra Munajevs bataljon har bekræftet historien til statsligt tv.

Ifølge flere netmedier er Isa Munajev blevet dræbt i kampe nær byen Debaltsevo.

Isa Munajev kæmpede på ukrainsk side mod separatisterne i Østukraine.

Han er oprindeligt fra Tjetjenien, hvor han kæmpede mod den russiske hær i 1990'erne, inden han i 2007 flygtede med kone og fire børn til Danmark.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan over for TV 2 hverken be - eller afkræfte sagen. 

- Jeg er Putins værste fjende

I oktober 2014 talte TV 2 med Isa Munajev, der kaldte sig selv Putins værste fjende.

- Jeg er far til en dræbt datter og søn af en dræbt far. Min søster er dræbt. Jeg har ikke bare hørt om det, jeg har mærket russernes gemene natur.

- Jeg er Putins værste fjende, og jeg er stolt af det. Jeg vil sige det til hele verden: Putin er en morder og en terrorist, sagde Isa Munajev.

TV 2’s Uffe Dreesen, der har mødt Isa Munajev, forklarer hvordan tjetjeneren var præget af kampene i hjemlandet.

- Han var en mand, som var præget af den krig, som han havde deltaget i over flere omgange i Tjetjenien. I hans egen familie var adskillige blevet dræbt af de russiske styrker. Som han sagde, havde han et stort personligt had til Putin.

- Han var en person, der havde gjort sig bemærket i frihedskampen i Tjetjenien, og som selvom han var kommet til Danmark som flygtning, havde han nok lidt svært ved at vænne sig til tilværelsen som familiefar, og da muligheden kom her med krigen i Ukraine, var han altså en af dem, der valgte at melde sig frivilligt.