Samfund

Facebook og Instagram var nede i en time

To af de største sociale netværk på verdensplan, Facebook og Instagram, var tirsdag morgen nede i godt en time. Instagram blev netop købt af Facebook for 1 mia. dollars i 2012. Det kan være forklaringen på, at begge tjenester er nede på samme tid. Ifølge kilder på Twitter har de sociale netværk været nede siden klokken 07.10 dansk tid.

Problemet var tilsyneladende gældende i stort set alle lande, da medier i både USA, Indien og Australien melder om problemer. Nyhedsbureauet Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Facebook, der ikke på nuværende tidspunkt kunne give flere oplysninger. 

Over tre millioner danskere er på Facebook, og over en halv million er på Instagram, så nedbruddet påvirkede en stor del af danskerne. 

Flere brugere meldte også om problemer med Tinder, da dating-appen kører med login via Facebook. 

Årsagen til nedbruddet er fortsat ukendt, men hackergruppen Lizard Squad har dog tilsyneladende taget ansvaret for angrebet på deres Twitter-profil.

Lizard Squad bliver også af flere tech-medier nævnt som en mulig årsag. Gruppen hackede mandag Malaysia Airlines' hjemmeside, hvor flyselskabets tekst og logo blev skiftet ud med hackergruppens logo – et firben i smoking samt teksten ”Hacked by LIZARD SQUAD – OFFICIAL CYBER CALIPHATE” og ”404 – Plane Not Found”.