Samfund

Fagforening kræver tjenstlig sag mod dansk Pegida-leder

Lederen af den danske islamkritiske Pegida-bevægelsen, Nicolai Sennels, kan se frem til en tjenstlig sag, hvis fagforeningen LFS får sin vilje. Det skriver arbejderen.dk.

Nicolai Sennels er børnepsykolog ved Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune, og det er i den stilling, at LFS, der er Københavns største pædagogiske fagforening, mener, at Pegida-lederen ikke passer sit job.

LFS' næstformand, Jan Hoby, siger til Ritzau, at hans medlemmer - Nicolai Sennels' kolleger - er gået til deres fagforening med konkrete eksempler på sager, hvor de er "utrygge" ved, om Pegida-lederen kan skille personlige holdninger og faglige vurderinger ad.

- De har rejst det i deres lokale med-udvalg og til deres chefer, og der var indsigelser imod hans ansættelse. Der gjorde man udtryk for, at man var rigtig utryg ved hans faglige vurderinger, siger Jan Hoby.

- Der har været en række sager, hvor kolleger er rigtig bekymrede for de faglige vurderinger, han laver og kan lave.

Ifølge Jan Hoby var der allerede ved Nicolai Sennels' ansættelse indsigelser fra kolleger.

Hos Københavns Kommune afviser tværfaglig chef i Børne- og Ungeforvaltningen, Jette Lentz, at kommentere på den enkelte sag. Hun vil dog godt sige noget principielt om ansattes personlige holdninger og deres arbejde.

- I Københavns Kommune har man ytringsfrihed. Hvis man er ansat hos os, skal man kunne servicere alle uanset minoritetsgrupper. Uanset egne eller borgerens politiske eller religiøse holdninger eller for dens sags skyld køn eller hudfarve, siger hun.

- Vi vurderer alle ansatte på deres kvalifikation. Og kun på det.

Man har ifølge Børne- og Ungeforvaltningen ikke modtaget noget konkret fra LFS endnu, men har noteret sig deres kommentarer til arbejderen.dk.

Jette Lentz oplyser, at det er op til de enkelte ledere i afdelingerne at sikre sig, at ansattes personlige holdninger ikke overskygger deres faglige vurderinger.

Nicolai Sennels selv oplyser til Ritzau, at LFS udtalelser er nye for ham og omhandler hans privatliv. Han mener, det er en sag mellem hans arbejdsgiver og de involverede parter.