Samfund

Forskere finder kræftfremkaldende stoffer i e-cigaretter

Formaldehyd, det kræftfremkaldende stof, som findes i cigaretrøg, er nu også fundet i e-cigaretter. 

Det skriver NBC News. 

Det er forskere på Portland State University i Oregon, som har undersøgt e-cigaretterne nærmere. 

Faktisk har forskernes analyse vist, at man ligefrem kan blive udsat for op mod 15 gange så store mængder formaldehyd ved at ryge en e-cigaret end ved almindelig tobak. Forskerne med kemiingeniør James F. Pankow i spidsen er dog ikke klar til at komme med en endegyldig konklusion.

- Vi siger ikke, at e-cigaretter er mere farlige end cigaretter. Vi har kun kigget på ét eneste stof, siger han og understreger, at der findes over 8000 forskellige stoffer i cigaretrøg.

- Mange tror, at e-cigaretter er sikre. og de har det helt fint efter at have brugt e-cigaretter i et år. Men faren ved e-cigaretter, hvis der er nogen, vil først blive opdaget om 10 til 15 år, når de opstår hos kroniske brugere.