Samfund

Britisk avis: Danmark er verdens mest skamløse land

Danmark er landet, hvor du må te dig som en tosse - uden nogen rynker på næsen.

Det lader til at være konklusionen i det indlæg, som en britisk tilflytter har skrevet i The Telegraph. Her bruger kronikøren en schweizisk undersøgelse til at understrege sin pointe; nemlig at Danmark er verdens mindst selvhøjtidelige land.

Undersøgelsen viser, at kun 1,62 procent af danskerne lider af gelotofobi – angsten for at blive gjort til grin – og ifølge forfatteren gennemsyrer denne manglende tilbøjelighed hele det danske samfund.

Nøglen til lykke

Lige fra den måde vi underviser vores børn i folkeskolen, hvor seksualundervisning er obligatorisk er en del af pensum, over måden, vi åbner store dele af vores 7.000 km lange kystlinje for nudister, til den måde fællessang tilsyneladende er blevet en integreret del af godt kontormiljø i Danmark.  

Ifølge forfatteren en dyb kontrast til forholdene i det reserverede Storbritannien, der har den højeste andel af borgere med gelotofobi, hvor undervisningen i højere grad består af Lady Chatterley’s Lover-analyser og hvor børn og unge opfordres til at beholde tøjet på – altid.

Og den uhøjtidelige tilgang til tingene er ifølge forfatteren den direkte årsag til, at danskerne i FN-rapporter flere gange er blevet kåret til verdens lykkeligste folkefærd.

For i Danmark går verden ikke under – selv ikke hvis du opfører dig som en tosse.