Samfund

Talsmand fra Kaldet til Islam: I gør os kun stærkere

Både i København, Aarhus og Esbjerg fandt der mandag aften demonstrationer sted mod fundamentalistisk islam. Demonstrationerne var arrangeret af Pegidadk, der er inspireret af den tyske organisation PEGIDA, der står for Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten.

Men ifølge talsmand for Kaldet til Islam, Abu Ubaydillah, så har demonstrationerne mod fundamentalistisk islam kun ringe effekt. Demonstranterne fra Pegidadk opnår ifølge Abu Ubaydillah det modsatte - nemlig højere grad af islamisering.

- Alle de her demonstrationer og den hetz og had fra demonstranterne og politikerne, gør kun den muslimske befolkning Danmark stærkere, og det gør, at vi holder endnu mere sammen. Flere omfavner islam og underkaster sig Allahs love (Sharia). Og så længe de bliver ved med det her, bliver vi også ved og fortsætter med at erklære islam og erklære den danske lovgivning for værende falsk og menneskeundertrykkende. Og erklære politikerne som hyklere, siger han til tv2.dk.

Talsmand og arrangør af Pedigadk-demonstrationen Nicolai Sennels køber dog ikke Abu Ubaydillahs argumenter.

- Det er bare noget de siger, fordi de ikke vil have os til at gå her. De er bange for os. De vil ikke have, at vi rejser os imod dem, siger Nicolai Sennels til TV 2 News.

Moddemonstrationer i alle tre byer

I alle tre byer har der være moddemonstrationer her til aften. I København er det gruppen "Revolutionære antifascister" der stod bag moddemonstrationen. I Aarhus var moddemonstrationen arrangeret af "Aarhus For Mangfoldighed".

I Esbjerg var aftenens demonstrationer ikke arrangeret af Pegidadk, men af tre andre grupper mod islamisering af Vesten. "Stop Islamisering af Danmark, SIAD", "Nej til kriminelle indvandrere og islam" og "Frit Danmark". Her er moddemonstranterne fra gruppen "Esbjerg mod fremmedhad."

Demonstrationerne i København, Aarhus og Esbjerg blev mandag aften afviklet i god ro og orden. Også den række af moddemonstrationer, der var arrangeret, blev afviklet uden problemer.

Om PEGIDA

  • PEGIDA står for på tysk "Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes".
  • På engelsk hedder PEGIDA "Patriotic Europeans Against the Islamization of the West."
  • PEGIDA blev grundlagt som organisation i den tyske by Dresden i oktober 2014. Stifteren af organisationen hedder Lutz Bachmann.
  • Den første demonstration fandt sted i Dresden d. 20.oktober 2014 med kun en håndfuld mennesker. I de efterfølgende dage voksede antallet af demonstranter. Omkring 7500 personer demonstrerede d.1. december, hvor politiet talte 80-100 hooligans.
  • Omkring 25.000 demonstrerede d. 12. januar.
  • Stifter af PEGIDA-DK, Nicolai Sennels, har tidligere været medlem af Dansk Folkeparti.
  • Den første Pegida-inspirerede demonstration fandt sted i Haderslev den 5. januar og var arrangeret af blandt andre Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD).
  • Første demonstration arrangeret af Pegidadk fandt sted mandag d. 19. januar.
  • I dag finder anden demonstration arrangeret af Pegidadk sted i København.