Samfund

Drengestreger bag forvirring: Demo mod islam ikke aflyst

Først blev demonstrationen til noget - så alligevel ikke - og så alligevel. 

Men i virkeligheden har arrangørerne aldrig ændret mening. 

Pegidas (Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten) planlagte demonstration i København løber af stablen på trods af vedvarende rygter de seneste dage om, at demonstrationen skulle være aflyst. Senest skrev Berlingske Nyhedsbureau mandag morgen at demonstrationen var aflyst. 

Det forsikrer arrangør og talsmand for Pegidadk Nicolai Sennels overfor tv2.dk, ikke er tilfældet.

Tidligere blev der ellers flere steder på sociale medier skrevet, at demonstrationen var aflyst.

- Pegida-demonstrationen mandag er desværre blevet aflyst, fordi politiet ikke kan garantere deltagernes sikkerhed, eftersom en gruppe antidemokrater har tænkt sig at angribe vores demonstration, citerede Berlingske Nyhedsbureau mandag morgen Niclai Sennels for at skrive på Facebook. 

Men det passer ikke, forsikrer Nicolai Sennels. 

- Det er klassiske drengestreger. Demonstrationen forløber nøjagtigt, som den hele tiden har været planlagt. Og politiet har garanteret vores sikkerhed, siger han til tv2.dk, ligesom han også har understreget på demonstrationens Facebookside, at demonstrationen fortsat starter klokken 18 ved Statens Museum for Kunst og fortsætter med fakler og fællessang ved Den Lille Havfrue. 

På demonstrationens Facebookside fremgår det ikke, hvor mange personer der agter at deltage. Dog har over 800 personer "liket" siden. Samtidig er der varslet en moddemonstration på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København klokken 17. Her har over 700 personer indtil videre tilmeldt sig. 

Hos Københavns Politi ønsker man overfor TV 2 ikke at gå i detaljer med, hvor massivt man vil være til stede ved demonstrationen. 

- Vi bruger det efterretningsbillede vi har og vurderer situationen derefter, lyder det. 

Søndag valgte Pegidas tyske afdeling dog at aflyse en demonstration mandag i Dresden. 

Aflysningen af Pegida-demonstrationen sker efter konkrete trusler mod bevægelsens stifter, Lutz Bachmann. Ifølge nyhedsbureauet dpa har de tyske myndigheder modtaget oplysningerne om truslerne fra udenlandske efterretningstjenester

Tidligere har tusindevis demonstreret med Pegida i Dresden - det har affødt adskillige moddemonstrationer, som det også er tilfældet i aften i København.