Samfund

Skilsmissebarn: Det har hjulpet at tale om det

En række TV2-programmer om skilsmisser, hvor forældrenes bruger børnene i deres kamp mod hinanden har skabt debat.

Men langt de fleste skilsmisseforældre vil faktisk gerne hjælpe deres børn godt gennem en skilsmisse. Både Center for Familieudvikling og Børns Vilkår oplever en stigende interesse fra skilsmisseforældre, der søger råd om børnenes vej gennem krisen.

I TV 2 Nyhederne kan du møde Alma på 12 år og Aksel på otte år, som bor på skift hos deres mor og far.

Skilsmissen ligger nogle år tilbage, alligevel besluttede børnenes mor Marie Heinskou sidste år, at de skulle have nogen andre at tale med. Derfor har både Alma og Aksel i løbet af det seneste år gået i såkaldte børnegrupper, hvor de kan tale med andre børn, der også har oplevet en skilsmisse.

- Jeg har fået sat ord på rigtigt mange ting. Det har hjulpet mig rigtigt meget, siger Alma til TV 2 Nyhederne.

Og familien er ikke enestående. Center for Familieudvikling oplever en stigende interesse fra skilsmisseforældre, der ønsker, at deres børn kommer godt igennem skilsmissen.

- Forældrene bliver mere og mere opmærksomme på at børnene også er ramt af den her livsomvæltning, det er for dem, når deres forældre bliver skilt. Og de har brug for en hjælp og en støtte, og der er nogle tilbud, de kan gøre brug af, siger Birgitte Dejgaard fra Center for Familieudvikling.