Samfund

Islamkritisk demo gennemføres i Danmark trods tysk aflysning

I den tyske by Dresden er en antimuslimsk demonstration aflyst på grund af trusler fra islamistiske ekstremister.

Demonstrationen var arrangeret af Pegida-bevægelsen, der har sin højborg i Dresden. Bevægelsen kræver stop for indvandring i Tyskland. Bevægelsen har i forbindelse med sidste uges terrorangreb i Paris protesteret flere gange mod det de betegner som en stigende islamisering af både Tyskland og resten af vesten.

Men konkrete trusler mod bevægelsens stifter har nu fået bevægelsen til at aflyse mandagens demonstration.

Arrangør: Vi skal have en chance for at komme til orde

I Danmark vil der dog blive gennemført demonstrationer mod det som Pegida kalder fundamentalistisk islam efter tysk forbillede i både Aarhus og København.

Arrangøren af demonstrationerne i Danmark, Nikolaj Sennels, forklarer, at man her i landet har valgt at gennemføre demonstrationerne, fordi man vil give de danskere, der føler, at stemningen i Danmark har ændret sig, en chance for at give deres mening til kende.

- Dem, der har lyst til at prøve at gøre noget ved det, der sker ude i verden, kan i morgen sende et signal til de, der prøver at skræmme os, og sende et signal til politikerne om, at de skal gøre noget for os, siger han til TV 2 News, og fortsætter:

- Vi demonstrerer mod den fundamentalistiske islam, som prædiker denne her type af vold, som vi ser en masse af, og som politiet også fortæller os, at vi måske kommer til at se mere af. Det er det, vi gerne vil tale og stå imod, siger Nikolaj Sennels, som afviser, at Pegida tilhører den yderste højrefløj.

Alle er velkomne

Han hilser alle velkomne til morgendagens demonstration - og i Vesteuropa i det hele taget.

- Alle der går ind for ytringsfrihed er velkomne til demonstrationen. Det handler om lige mænd og kvinder. Fred og frihed.

- Alle er velkomne i Danmark. Hvis man går ind for de værdier, vi har her. Hvis man går ind og modarbejder og modarbejder dem, så er det ikke konstruktivt og det kan skabe noget bøvl, slutter han.

Planerne om de to demonstrationer har affødt flere moddemonstrationer.