Samfund

Kørte over stormlukket Storebæltsbro: - Fuldstændig uacceptabelt

Mens flere hundrede andre billister blev holdt tilbage, kørte kronprinsens bil over en stormlukket storebæltsbro natten til søndag, efter at kronprinsen havde været til sportsgalla i Herning.

 Det bekræfter Sund og Bælt over for Ritzau.

 - Det er fuldstændig uacceptabelt, at nogen tillader nogen, i dette tilfælde kronprinsen, at køre over broen, når den er lukket. Det forstår jeg ikke, kan finde sted, siger Leo Larsen, der er direktør for Sund og Bælt.

 Stormen Egon bragte lørdag vindstød op til orkanstyrke, hvilket lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen. Det betød lange ventetider, da broen blev lukket lørdag formiddag og først åbnede klokken fire lørdag nat.

 Kronprinsens bil krydsede broen natten til søndag omkring klokken tre, viser overvågningsbilleder.

 - Det er fuldstændig uacceptabelt, at den tilladelse er givet, hvem end den er givet af. Jeg tror ikke, det er de lokale politikredse, det må være PET, der har givet tilladelsen, siger Leo Larsen.

 Sund og Bælt bekræfter, at kronprinsens bil med nummerpladen "Krone 7" krydsede broen, men om kronprinsen sad på bagsædet, kan ikke bekræftes.

 Kronprinsen var lørdag til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt. Efter nattens festligheder kørte kronprinsen angiveligt mod København igen.

 Ifølge kongehusets kalender er næste punkt på dagsorden for kronprinsen VM i herrehåndbold i Qatar den 15. januar.

 Flere vidner siger til BT, at de så kronprinsens bil krydse broen natten til søndag. Ifølge dagbladets oplysninger blev "Krone 7" efterfulgt af en firehjulstrækker, som kan være sikkerhedsvagter.

Se TV 2's interview med Leo Larsen i videoen øverst i artiklen.

Så du kronprinsen køre over broen natten til søndag, så vil TV 2 gerne i kontakt med dig. Du kan anvende formularen i bunden af denne artikel.