Samfund

Chefredaktør revses på Twitter efter Presselogen

Du kan se hele onsdagens ekstraudsendele af Presselogen på TV 2 PLAY

Efter angrebet på det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo sendte TV 2 NEWS onsdag aften en særudgave af Presselogen med fokus på, hvordan de danske medier bør reagere.

Logen bestod af Lisbeth Knudsen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske, Olav Skaaning Andersen, ansvarshavende chefredaktør på BT, og nyhedsdirektør på TV 2, Michael Dyrby – alle chefer for medier, som har bragt nogle af Charlie Hebdos islamkritiske satiretegninger i deres dækning af sagen.

Men også Dagbladet Politikens ansvarshavende chefredaktør, Bo Lidegaard, var med i logen via en telefonforbindelse. Han svarede dog noget uklart på, om avisen ville trykke nogle af Charlie Hebdos forsider i torsdagens papirudgave af avisen:

- Det gode svar er jo, at I skal købe avisen i morgen og kigge efter, for vi dækker selvfølgelig de her frygtelige begivenheder meget indgående, og det gør vi selvfølgelig både nyhedsmæssigt og i vores kommentarer. Og vi forklarer selvfølgelig også med vores illustrationer og i vores billeddækning, hvad det er, at det drejer sig om. Og hvad det er for et slags blad Charlie Hebdo er. Og hvad det er for en satire, som gør dem så berømte og den helt særlige institution i den franske presse, som de er.

Men trykker i nogle billeder?, prøvede vært Karen-Helene Hjorth at spørge om.

- Nu er grunden til, at jeg ikke sidder hos jer, at vi først har deadline om 20 minutter. Og jeg har et helt fast princip om, at jeg ikke udtaler mig om, hvad der står i avisen i morgen, før avisen er lukket, for det er jo noget, som vi bestemmer til sidste øjeblik, sagde Bo Lidegaard. 

Her kan du læse, hvad de andre aviser har på forsiden i dag.

På trods af udtalelserne, valgte avisen at bringe 10 forsider fra Charlie Hebdo på forsiden af avisens kultursektion torsdag. Hele klippet fra Presselogen kan ses øverst i artiklen. 

Men netop det lidt uklare svar fik flere af gæsterne i studiet til at brokke sig. Men også på de sociale medier har Bo Lidegaards svar fået sit eget liv. Vi har samlet et udpluk fra Twitter:

Her fra Chefredaktør på BT, Flemming Fjeldgaard:

Presserådgiver i Kvinfo:

Kommunikations- og Marketingsdirektør i Arbejdernes Landsbank:

Og en masse, masse flere:

Hvad er Charlie Hebdo kendt for?

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.