Samfund

Her laver de Danmarks bedste bøfsandwich

Danmarks bedste bøfsandwich fås på Havnens Perle i Aarhus – og i videoen ovenfor kan du se, hvordan den bliver til.

Ikke mindre end seks finalister kæmpede tirsdag om at vinde titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich 2014, og det blev Havnens Perle, der løb med sejren.

Grillbaren, der har hjemme ved havnen i Aarhus, vandt også i 2012, og med en opdateret og perfektioneret udgave af den tidligere vinder-burger gentog Havnens Perle kunststykket.

Årets vinder får leveret friskhakket oksekød fra slagteren hver dag og koger selv fond på kraftben og urter til de cirka 150 liter gaffelvenlig brun sovs, de langer over disken hver uge.

Havnens Perle laver således en rigtig sovs og ikke sauce - nøjagtigt som dommerpanelet kunne lide det:

- Den gode tykke brune sovs var en smule salt i sig selv - men sådan skal den jo heller ikke spises. Den skal balancere den sødme, som rødbeder, ketchup og remouladen kommer med. Det syrlige sørger agurkerne for - og knas, sammen med de rå og ristede løg. Senneppen skærer smukt igennem det sødelige og det salte - og den engelske sauce bidrager med et skud umami. Og bøffen? Den var tyk, saftig og med pragtfuld smag af rent oksekød. Jeg fik søreme et flashback til mormors hakkedrenge. Hele herligheden gik op i en højere enhed, udtaler gæsteanmelder og madblogger, Malou “Klidmoster” Rotvel Pagh.

Havnens Perle vandt i tæt konkurrence med sidste års vinder på andenpladsen, Vestre Baadelaug i Aalborg, og Chicky Grill fra København på tredjepladsen.

Havnens Perle blev grundlagt i 1962 og har udover bøfsandwich-titlen i 2012 også tidligere vundet prisen som Aarhus’ bedste pølsevogn tre gange.

I videoen øverst kan du se, hvordan man laver Danmarks bedste bøfsandwich.

TV 2 fulgte tirsdagens konkurrence, og du kan se indslaget fra 19 NYHEDERNE herunder: