Britisk avis: Hold dit nytårsforsæt – vær som danskerne

Julen er veloverstået og det er tid til at kigge frem mod det nye år - og nytårsfortsætterne, hvor vi lover os selv at være sundere og gladere i 2015.

Og i England mener The Telegraphs journalist Judith Woods, at have fundet frem til en rollemodel for nytårsforsætterne: Det danske folk.  

I en artikel med overskriften " Do the Danes hold til key to happiness in 2015?" (Har danskerne knækket koden til lykke i 2015 red.), filosoferer hun over, hvorvidt man i stedet for at sætte sig mål om at motionere mere, spise sundere, sove bedre, prioritere familie over arbejde osv., i stedet ganske enkelt bør leve mere dansk. 

Herefter følger en række argumenter for, hvorfor danskerne er det lykkeligste folk i verden. Vores land med de 5,5 mio. indbyggere og 18.9 mio. grise bliver rost fra flere sider af bl.a. den britiske forfatter Helen Russell, som flyttede til Danmark med sin mand i 2013, da han fik job på Lego. 

Livet i Danmark har resulteret i en bog om dansk lykke, hvori Helen Russell bl.a. beskriver, at danskerne mere ser lykke, som en process end en konstant sindstilstand. En process, som danskerne opnår ved at føre en aktiv livsstil, arbejde mindre, tilbringe mere tid med familien, forkæle sig med lækkert bagværk og dyrke sex. Hun fortæller om begrebet "Disney sex", hvor børn over hele landet hver fredag bruger en time foran tv'et for at se "Disney Show", mens mange forældre bruger denne time i sengen.

Af andre fantastiske sider ved den danske levestil følger Noma, verdens bedste restaurant fire år i træk, unikke drama- og krimiserier, som Forbrydelsen og Borgen, supermodellen Helena Christensen og endda Tiger-butikskæden med "fantastisk design og lave priser".

Artiklen fortsætter med at fortælle, at danskerne arbejder 34 timer om ugen - den korteste arbejdsuge i Europa, den lave korruption, den store sociale ansvarlighed, bl.a. i form af økonomiske ydelser til børnefamilier - og endnu engang bliver sex smidt som en trumf. For i Danmark viser statsejede tv-kanaler ofte film med seksuelt indhold, hvilket stemmer godt overens med at danskerne er Europas største forbrugere af porno. 

Også den socialdemokratiske tankegang bliver hyldet, det danske samfund er langt mindre klasseløst end i så mange andre lande - og rige folks børn bliver oftest sendt i folkeskole.  

Selv vores høje skilsmisserate på 42,7 procent er positiv. Det er nemlig, ifølge artiklen, et udtryk for personlig frihed og lighed mellem kønnene. 

Artiklen slutter af med endnu engang at konkludere, at man altså ikke skal lave nytårsfortsætter i år, men i stedet gøre som danskerne: Spise godt bagværk og dyrke sex fredag aften. 

2015 vil vise, om englænderne tager dette budskab til sig. 

Hvad mener du om The Telegraphs beskrivelse af Danmark og danskerne? Er der nogle gode pointer, som andre lande kunne lære af - eller har avisen fået os helt galt i halsen? Deltag i debatten på Facebook.