Samfund

Fire gange så mange indbrud i juledagene

Antallet af indbrud i danskernes hjem er helt op til fire gange højere i juledagene end normalt. Det viser en opgørelse over antallet af juleindbrud fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Derfor bør borgere se deres hus med tyvens øjne, inden de forlader det i julen, råder Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension.

De tre juledage er højsæson for indbrud. I forhold til dagene umiddelbart før og efter jul bliver der i juledagene begået op til fire gange så mange indbrud.

Det viser en oversigt over antal indbrud i julen de seneste fem år. Også omkring nytåret sker der en stigning, dog ikke lige så markant.

 Sidste år blev der i alt anmeldt 174 indbrud den 23. december. Det steg til 269 juleaften, 458 juledag og 244 anden juledag. Den 27. december var antallet af indbrud tilbage på det normale niveau.

Mønstret er det samme år efter år. I juledagene begås som minimum dobbelt så mange indbrud som normalt, og somme tider helt op til det firdobbelte.

Det kan du gøre:

Er du ude i juledagene, så gør dit hus så besværligt som muligt at bryde ind i. Selv små tiltag kan gøre en stor forskel, påpeger Forsikringsoplysningen.

Se dit hus med tyvens øjne, inden du forlader det. Det er én af de bedste måder at forebygge juleindbrud på. Det handler om at finde ud af, hvad husets svage punkter er. Er der døre, stuevinduer eller kældervinduer, der er lette at bryde ind igennem, og som du kan gøre noget ved? Ser huset ubeboet ud? Ligger værdigenstande frit fremme? Få gode råd til at se dit hus med tyvens øjne og test dit hus på stopindbrud.dk.

 - Øvelsen handler om at gøre tyvens arbejde så besværligt som muligt og at skabe tvivl hos tyven. Tyven vil helst hurtigt ind og ud, og kan man skabe forsinkelser eller tvivl om, hvorvidt der er nogen hjemme, er man nået et godt stykke af vejen, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.