Samfund

Muslim køber ind til andres jul: Det handler om at vise respekt

- Jeg er muslim og holder ikke selv jul, men vil med fornøjelse gerne hjælpe andre, som står og mangler lidt mad til juleaften.

Under et billede med indkøbt and, rødkål og sovsekulør skrev Hussam Nasser tirsdag aften på sin Facebook-profil, at han har købt ind til en julemiddag, som han gerne vil give væk.

Muslimske Hussam Nasser skriver, at baggrunden for juleindkøbet er en artikel fra mandag om en mor og hendes ni-årige datter, som ikke har råd til at holde jul og samtidigt ikke kan få julehjælp.

- Derfor bestemte jeg mig for at hjælpe andre for trods den forskellige religion, handler det her om at vise respekt til andre mennesker med forskellige tro, skriver Hussam Nasser.

Han efterlyser personer, som står og mangler hjælp til at komme igennem julen, og at han er klar til at give alle de juleindkøb væk, som er på billedet. Oven i det vil han også gerne bringe varerne ud den 22. december.

- Jeg er ikke en helt

Opslaget er tidligt onsdag morgen blevet delt over 5000 gange på Facebook og har fået 43.000 likes.

Men til trods for de mange positive tilkendegivelser, vil Hussam Nasser ikke betragtes som en helt.

- Da min familie kom op til Danmark i 90'erne, havde vi også brug for hjælp, og der kom folk og hjalp os. Så hvis vi kan hjælpe folk nu, så hvorfor ikke? Vi skal bare respektere hinanden, siger Hussam Nasser til Ekstra Bladet.

Opslaget har siden tirsdag aften givet en masse beskeder i Hussam Nassers indbakke. Faktisk så mange, at han ikke kan nå at svare på dem alle, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, det er dybt tragisk, hvordan folk har haft det. Det kan godt være, der er nogen, der har overdrevet, men man kan mærke på de fleste, at de taler sandt, siger Hussam Nasser.

Han fortæller til Ekstra Bladet, at han er tæt på at have besluttet sig for, hvem der skal have hans julehjælp.

Hjemløse juletræer

Rundt omkring i landets findes der en del forskellige initiativer, der skal sikre, at udsatte gruppe også kan få en god jul.

På Amager kan du for eksempel støtte de hjemløse, misbrugsramte og socialt udsatte borgere ved at købe "Hjemløse Juletræer". Det initiativ kan du læse mere om her.

Og ved at følge dette link, kan du læse historien om Lina Nemi Nielsen og hendes veninder, der i weekenden fyldte indkøbskurven og gik rundt i Københavns gade for at hjælpe hjemløse med mad og tæpper.